nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 22, 2015

Dear everyone. Including you, Kunang!

I am well known with my mulut longkang. I am super transparent. When i don't like something. It shows. When i like something....er..i still look like i don't like it.. hehe..

I'm the kind who hide her friends' timeline in order to keep the relationship in it's healthy condition. I rant a lot. Here. And twitter. I went all meroyan sometimes. But but but... i try my best not to insult. I did insult i know.

With the world turning into global village, manusia semakin taksub menjaja diri di media sosial. Bukak puasa apa. Upload. Pegi terawikh. Upload. Baca quran page berapa. Upload. Gaduh ngn laki, bini, kawan, mertua, ipar duai. Upload. Bagi sedekah. Upload. Jadi di manakah keikhlasan?

I requote dr.muhaya. "apa tujuan gambar-gambar itu semua dikongsi?" I somehow am one of those. Post gamba tiada faedah. Sape yang nak di please?

I hope i haven't done that berdoa di media sosial part. (Rasa mcm tak pernah. Finger cross tu ..err..banyak kali..)Banyak kita tengok sekarang, stok berdoa untuk diri sendiri or keluarga di media sosial. Again. Doa kepada siapakah?  Aku dah agak meluat tengok orang berdoa kat Fb. Belum kira kisah "hubby saya belikan saya this and that" sebanyak 150 juta kali seminggu. Or, message husband "tolong belikan santan before balik. Love you." di wall Fb. Ke mana fungsi direct message? Whatsapp? Motif nak semua orang tahu ko suruh suami ko beli santan before balik?

Ok. Satgi banyak pulak yang cakap "anak dara tua ni mula dahhh"

So sebelum aku merapu dengan lebih jauh lagi. Ahkak tinggalkan adik-adik sekali dengan sekeping gamba lilies in preggo jar. I just found out i love lilies. Gittew minah bunga sekarang. Motip nak bagitahu semua orang ko suka lilies? Hahahahaha...

Maka. Beringat-ingat lah sebelum mengepos. Tak usah nak bangga sangat hari ni baca quran smpai page berapa.

Siapa yang cuba ko impress?

1 respond(s) to this blog:

.si sepet. said...

eheheh you re absolutely right... saya pun naik muak tengok wall hari2 yang penuh perangai showoff manusia ni😁