nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, September 28, 2014

what a long week

just got another shopping complex untuk dirisaukan...
handling one shopping complex is horrible enough..

i'm an architect fyi

*sigh*

it's been a long, stressful, damn hectic week.

mana nak kena fikir dulu, mana boleh dibiarkan dulu or mana yang tak payah fikir langsung.

with all the dramas yang tak berkesudahan. Dengan manusia-manusia sekeliling yang tak habis-habis sibuk aku tak kawen-kawen lagi.

come on. get a life!

aku yang tak kawen korang yang gelabah?

i have other things yang lebih merisaukan.

ni shopping complex ni? tak siap sape nak jawab?

panas hati aku.

i found it simply ridiculous when people keep saying jangan memilih sangat and all. you are deciding with whom you gonna spend the rest  of your life with. and you said jangan memilih sangat? beli kaut pon took me a month sometimes untuk fikir nak beli ke tak.

pfftttttt...

- E N D -

Tuesday, September 23, 2014

Wonder

I sometimes wonder

How do people see me?

Been tagged by few friends on extreme activities they found on social media..

Free fall, crazy roller coaster ride, water rafting and ntah apa-apa lagi.

It's either the think they'll made it if i'm there with them, or i'm the one who is crazy enough to do those, or they couldn't think of any other single friend.

Ok

I'll go with that crazy part.

The truth is, i am hell fear of heights.

Let's get crazy together!

Ha.

E N D

Sunday, September 21, 2014

Kenapa

Inside jokes tak berapa nak inside.

"Kenapa kau tak kawen lagi?"

Mereka pon jawab.

" aku lelaki, dan aku aku memilih"

"Kau? Kenapa tak kawen lagi?"

"Aku perempuan, aku memilih, aku terpaksa pilih"

Pfffttttt...ni dah optimum dah pressure bab kawen ni.

Choice

What if I choose not to choose?

Sunday, September 14, 2014

Semua tak kena

Baru buat proposal. Dah rasa nak muntah. Belum lagi defence. Baru bagi proposal bodo.

Pagi tadi nak bukak penutup jar. Gagal. Terus otak terpikir. Hati terdetik. Adakah ini petanda aku kena kawen supaya ada orang boleh tolong bukak jar.

Bull shit. Tuang air panas. Terbalikkan jar. Rendam penutup. Ini semua sains. Part nak kawen tu part merepek.

Satgi datang  lagi kisah kawen. Sebab pakcik aku cakap sv aku kacak. So what?

Aku terdetik lagi. Dah kena kawen dah ni. Risiko scandal terlalu banyak.

Satgi datang pulak potential admirer. (Agak ptuih statement ni. Yes i know) tanya bila nak kawen.

Ok. Fine. Kena kawen. Bak kata mak. Bagi la dia peluang. What the fish.

Nantikan. Mari sama-sama lihat siapa yang berjaya menjinakkan seketul kunang.

Saturday, September 13, 2014

When you

Bila dah mula rasa manusia sekeliling tak bisa bikin kita happy

Perlu back to the reality
Jika happiness itu tak datang, maka kita perlu mula cari.

Saturday, September 6, 2014

24 jam sehari adalah tidak cukup

Full hingga 17 September.
Weekend juga terpaksa berfikir.
Perlu masa untuk pandang siling dengan otak kosong.

Dah terlalu banyak perkara perlu difikir.

Hari ni ada conversation pendek dengan seorang kawan yang sama aneh
Teringat katanya, sebab tengok cerita Lucy. "Cerita tu kompleks, you mesti suka."
Kami bersetuju untuk mengurangkan sesi "leave me alone"
Dengan alasan kita dah tua
Kena mula bermasyarakat
Teringat zaman dulu-dulu bila orang tanya apa rahsia hubungan kami berjaya
"We try really hard to give each other space," dia jawab
Manusia-manusia yang ada masalah leave me alone ni selalunya akan ngam dengan manusia sejenis mereka juga
Kalo salah seorang busy, akan ada moment sorang lagi masak sesuatu sedap-sedap, drop makanan kat bilik, then blah.
Mujur takde siapa ingat kami tidak lurus walaupon aku suspek ada yang mengata belakang.

Mampuih.

Tapi selalunya yang close, memang faham dah pasal kisah "space" ni.

Mak tanya. Bila nak kawen. Kang aku jawab kalau ada lelaki perangai macam kawan aku ni, aku on. Kang, Mak aku ingat aku songsang pulak. Camne tu?

Wednesday, September 3, 2014

Depa tulih AGE kat surat MC

Sambil baring,
Sambil stress sebab sakit perut,
Sambil fikir "Alangkah indahnya kalau dapat makan nasi lemak"

BAHAHAHAHAHAAHHAA

Lepas tu fikir balik,
Dah berapa lama Tuhan bagi tak sakit perut tu?
Stress konon.

Pang!!!

E N D

Monday, September 1, 2014

hasil yang belum

sesak nafas
mengatur tapi selalu lupa kita juga diatur

sudah tiba masa untuk keluar dari mulut harimau dan menuju ke mulut pemangsa lain.
sudah tiba masa.

untuk hari-hari mendatang. aku perlu jadual yang boleh aku turuti.

- E N D -

menjadi sesuatu yang baik atau buruk adalah pilihan

berkali kali aku ulang
menjadi sesuatu adalah pilihan
seperti mana aku selalu pilih tidur dari menyiapkan kerja yang perlu dan bangun keesokan pagi rasa sesal tak berkesudahan

maka untuk hari ini, aku pilih untuk tidak diam lagi
harapnya, they'll practice what they preached.

aku banyak bersetuju dengan Fynn Jamal. Ya. Penuh emosi. Tapi mesej yang disampaikan, sering rasa dilempang.

Lagu terbang tunduk tu. Salah satu lagu peringatan yang bagus untuk diri sendiri.

- E N D -