nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 28, 2014

penyakit aneh

aku ada masalah lupa secara tak pasal

contoh sekarang, baru petang tadi aku dengar satu perkataan and lepas tu aku repeat balik perkataan tu few time sebab quote balik apa orang tu cakap. Now. aku dah lupaaaaaaaa...

semoga tenang lah aku tidak seperti mana aku serabut nak ingat perkataan 'overhead' dulu. Lama woii..

- E N D -

Sunday, August 24, 2014

Let's hope it just PMS

Kadang-kadang
Negativity melampau
Sampai dah tak mampu nak count blessing
Masa begini aku harap perasaan tak tentu hala fade away as soon as possible
Dan berharap semua article dekat internet pasal PMS tu betul.

Saturday, August 23, 2014

Not happy to see you happy

Perkara yang aku belajar. Kadang kala kegembiraan tak perlu dikongsi kerana kegembiraan kita kadang kala sakit orang lain.

Untuk hari ni. Aku menyampah tengok berderet-deret gambar graduation. With so many ayat-ayat cliche. Tapi. Account depa, lantak depa la. Tak suka tu hang punya pasal.

Motif aku annoyed? Waktu hari graduation aku, aku tengah berhempas pulas berusaha untuk masa hadapan yang tak nampak cahaya di hujung tunnel. So, senang je. Aku tak puas hati.

Tapi, banyak saja graduasi kawan-kawan lain yang aku gembira tak terkata. Cuma yang melampau-lampau tunjuknya di laman sosial menjadikan ianya nampak sial.

Kisah rezeki kau begitu mudah mahu dicanang ke seluruh dunia. Semua itu aku nampak negative. Ya. Berdosa iri hati. Tapi menunjuk-nunjuk? Apa pula?

Semalam.
Berlumba-lumba orang pumpang pumpang pasal MH17. Yang sibuk mengatakan kenapa harus dibuka keranda kerana boleh menimbulkan fitnah. Bla bla bla. Pendapat aku. You have no right. You are not in their position. Ntah2 kalau ko yang terkena, lagi merepek jadinya.

Masih terngiang - ngiang.  "Apa nak sedih sangat. Takpe, bapak u mati meninggalkan harta. At least u tak susah."

BULLSHIT.

Itu antara ayat "comfort" paling win aku pernah dapat. Belum lagi waktu ziarah dok tengok rumah aku dan komen "oh, ingatkan rumah u besar lagi and kawasan lapang lagi," maaf, mak aku dah tak bagi aku berkawan dengan orang macam ni lagi. Apa yang dia cakap tak salah, waktu bercakap tu salah. Tak semestinya tak mintak loan untuk belajar, rumah kena besar dari orang yang mintak loan. Mentality biar elok sikit. Saya hormat quota orang yang lebih memerlukan. Lebih betul lagi, arwah bapak saya memang tak bagi saya ambil 'hak' orang lain. Dikhuatiri dapat duit rakyat, saya guna duit tu bukan 100% untuk belajar.

Ada juga kata-kata perlian aku terima seperti "apa guna asyik cari salah orang? "

Sekurang-kurangnya aku sedar mulut aku longkang, perangai tak serupa orang. Dari kau perasan malaikat?

Ya. Masih cuba untuk tidak buat perkara yang aku tak suka diperlakukan. Kawan mesti dipilih. Peluang memang berkali-kali layak diterima. Tapi, jika tidak dihargai untuk kali yang ke seratus kali. Mungkin kita yang tak cukup bagus untuk mereka.

Tuesday, August 5, 2014

Malang tidak berbau

Tak cukup disaiko di opis
Di atas jalan pula
Mujur tak jadi kiki

Tabah lah