nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, October 26, 2014

Baju sendiri? Jangan sibuk ukur dekat badan orang lain!

Baru sudah baca entry teha. Aku rasa macam nak jerit-jerit "betul la tu....setuju sangat!!!!"

Few days ago, di group telegram mak jemah, mereka membincangkan issue jodoh. Issue ni tak berkesudahan. Selagi ada members yg tak kawen, akan ada je topic ni dibangkitkan.

Kita boleh tengok macam-macam criteria they seek for. Typical, agama perfect, pandai mengaji, agama tip top...bla bla bla...menghormati perempuan as a human, sayang kita sampai tahap sanggup peluk kaki.

Ok...the more i scroll and read. The more i find it ridiculous.

Ye la. Bagai bulan jatuh ke riba kalau tiba-tiba dapat prince charming, smokey hot, keje gempak and ape ntah lagi teha describe...aku sure tampar diri sendiri kalau itu terjadi. Kalau ada orang syok kat aku pon aku dah ala-ala cubit diri sendiri nak memastikan kisah tu bukan mimpi. Sebab perkara itu rare.

Mende simple. Kalau ko rasa orang lain not good enough for you, then please jangan terkejut kalau orang lain rasa you aren't good enough for them.

If u aren't able to love anyone unconditionally. Don't expect miracle to happen. Like tiba-tiba ada manusia perfect datang melutut mintak ko sayang dia balik.

Kalau sedar diri gemuk. Jaga makan tu. Rajin sikit bersenam nya. Jangan asyik food hunting je!!! ( ni macam tengah bercakap dengan cermin kekdahnya!! Hahaha)

Ok. Kepada yang masih belum berjodoh. Ya. Tak dinafikan. Kena memilih. Tapi. Selaku orang yang tak kawen lagi. Criteria mengarut perlu dibuang ke tong sampah. Fikir balik. Miracle ni layak ke untuk korang?

Dah. Pegi ukur baju.

E N D

0 respond(s) to this blog: