nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, September 6, 2014

24 jam sehari adalah tidak cukup

Full hingga 17 September.
Weekend juga terpaksa berfikir.
Perlu masa untuk pandang siling dengan otak kosong.

Dah terlalu banyak perkara perlu difikir.

Hari ni ada conversation pendek dengan seorang kawan yang sama aneh
Teringat katanya, sebab tengok cerita Lucy. "Cerita tu kompleks, you mesti suka."
Kami bersetuju untuk mengurangkan sesi "leave me alone"
Dengan alasan kita dah tua
Kena mula bermasyarakat
Teringat zaman dulu-dulu bila orang tanya apa rahsia hubungan kami berjaya
"We try really hard to give each other space," dia jawab
Manusia-manusia yang ada masalah leave me alone ni selalunya akan ngam dengan manusia sejenis mereka juga
Kalo salah seorang busy, akan ada moment sorang lagi masak sesuatu sedap-sedap, drop makanan kat bilik, then blah.
Mujur takde siapa ingat kami tidak lurus walaupon aku suspek ada yang mengata belakang.

Mampuih.

Tapi selalunya yang close, memang faham dah pasal kisah "space" ni.

Mak tanya. Bila nak kawen. Kang aku jawab kalau ada lelaki perangai macam kawan aku ni, aku on. Kang, Mak aku ingat aku songsang pulak. Camne tu?

0 respond(s) to this blog: