nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 25, 2013

another one

hoiiiii...banyak nya news to digest in one day...aku ni dok lagi marathon concert arctic monkey...sambung pagi tadi punya session..tengah stress tengok alex turner punya rambut melekat...haih...  ADR ke laut...PP ke lombong... tak sedar diri last week lecturer baru cakap...'i  have faith in you'...statement nak kencang habaq ang..and few other metaphore pasal aku yang aku macam seram je dengar...aku macam nak cakap...'please..not you too..'lecturer sini mempunyai minat yang tinggi terhadap otak aku sebab dorang rasa aku macam aku selalu tak tahu apa yang aku tahu....they really need to stop speculating that...

for real..aku macam boleh confirm dah aku ni memang manusia introvert...walaupon kawan-kawan aku macam tak boleh terima sebab diorang rasa aku extrovert...okay..tu laaa..aku pon rasa jugak...tapi aku dah bertukar??? now macam make sense jugak kenapa cikgu high school aku cakap aku pendiam...and close friend macam takleh terima statement tu...

nah baca link ni
http://www.buzzfeed.com/erinlarosa/31-unmistakable-signs-that-youre-an-introvert

masih lagi in denial kisah introvert ni...tapi hari ni aku nak gi architecture school open day...aku tak jadi masuk sebab dorang ber bbq depan pintu...and i was like.."mari cari mangsa untuk teman aku go through that damn door." and found perfect one to accompany me...so..dari situ..aku conclude..memang sah dah aku ni...ini bukan masalah anti social...balik rumah terus google pasal introvert...

lepas tu i find this...so betul!!!

http://laughingsquid.com/how-to-live-with-introverts/

- E N D -

songs that relate

this morning. darren hayes and arctic monkey. yes. kontra habis. accidentally darren hayes. intentionally arctic monkey. and planning for starsailor and mando diao later.

okay. habis satu concert. aku kna keluar melihat dunia. idea tak datang kalau ditunggu.

*ntah bila nak habis zaman-zaman tidak grow up ini?

- E N D -

Wednesday, August 21, 2013

Selagi Belum Alzheimer

partner in crime akan sentiasa dikenang. be it di mana sahaja. sekolah.tempat kerja. uni dan mana-mana jua.
tidak lupa jua pada kawan-kawan yang jauh tapi dekat di hati.

yang ni yang tengah dok ada depan mata. sorang dah hilang balik malaysia for good sudah. once fast 6. forever a fast 6. bahahahhaa.... ni kalau dah tua tengok balik gambo ni sure aku stress...hahaha...






*aboo said she misses her staircase buddies.. o..those days. please come to tassie again dear aboo.



- E N D -

Sunday, August 18, 2013

each otherness

i've been seriously jiwa kacau lately...like seriously super duper jiwa kacau with zero air mata yang keluar..maybe tu sebab lagi stress kot? i just need to let it out.

i have my father who has tremendously worried about me. not that he never worried about me..but this time..he knew i am in a great depress.. i don't usually tell my parents when i am down...or senang cite..i barely tell them anything at all.. i am more to the listener and hanya cakap-cakap kosong type of person at home. or that 'multipurpose' guy who can do almost everything and always in control.

i usually complain about life at twitter..(obviously) by blogging.. and complain it to my friends who i'm pretty sure won't smack me at my face by being all mengada-ngada... sayang korang!

to be honest. i have loads of loves from everyone who cares. who i think secretly care. (i've told you before about how important to have right friends)

thank you for all the kindness. really. my life would be miserable without all of you.

you know who you are.

thank you.

i will be okay. with all the loves, how is it possible not to be ok?

- E N D -

Thursday, August 15, 2013

Interfering

Me? No. I won't. I don't even have the gut to cut queue. Face do lies.

E N D

Wednesday, August 14, 2013

it's a sign

currently im having this conflict with myself...conflict apa...aku pon tak tahu.. i am at the stage where i am too afraid about everything..outcome for ADR and PP and everything...(banyak kan masa aku untuk berfikir?)

so today, i decided to go to hobart and forget everything...i dont want to go to today's ADR meeting because i no longer have interest of doing it. (they kinda want me do what i don't really want to do...i mean, they let me choose at first, and say no later. so what's the point of getting me choosing what i think i want to do?)

i have few friends that encourage me to just go and do whatever i think is right...i mean..they said..yes to hobart plan...and i have few friends that say..NO NO to hobart plan....

so...this morning... i figure out that..the NO team is winning...due to a very bad weather...i have to stay!
T_T so. i think i would want to just sleep whole day and wake up and forget all the misery. im hoping that this is just the PMS thingy. I need to be okay for the final battle. i really need to. takde masa nak down down. i need to stay positive. and at this moment. i need to sleep.

*yes. deep down. i really feel like going to the bus station, beli tiket balik KL..hahhaa...not that im homesick. tapi nak lari kejap je dari rasa tak best ni. and deep down. i hope this bad weather will cause flood. so. school tutup. ha ha ha.


weatherzone update. siap tulis. IF IT'S FLOODED - FORGET IT!!

T_T fine~ please be ok kunang! now. tido dulu!

- E N D -

Monday, August 12, 2013

option

when someone treats you like an option. help them narrow their choice down by removing yourself from the list.

there's no use if they don't want the whole world know.. that they love you...

when you secretly love someone...you might confuse it with wants and desire...

you have brains. think!

- E N D -

post raya

might be memorable raya after all...wasn't great..but not bad at all... we kinda have each other..to make sure we won't sink... yes.. i am so gonna miss this moment one day..

and at  this moment. serabut. nak buat kerja malas. semua pon malas. how i wish i'm in Malaysia now still celebrating raya..*sigh*

okay...let's gather all the positive aura and start over...

p/s: thanks ska for the vampire diaries thingy..now..obsess sudah..bajet remaja sangat tengok vampire diaries. hahahha...

- E N D -

Monday, August 5, 2013

introvert. extrovert. pervert. you.

hmmm...i hope this is just another PMS thingy... aku tengah at that stage..rasa benci kat semua orang...not all...but ramai laaa...so..i believe i need to calm myself down...

berita tak berapa best hari ni...there's someone in my class kinda steal my research idea...hmmm...datang class with zero input....dengar-dengar idea orang. lepas tu ko petik idea mana-mana ko rasa best. and claim it's yours. wow..dahsyat betul... sabar kunang. banyak lagi mende boleh di research..

kisah kedua... ok..aku terang-terang tak boleh jadi artis...like seriously memang tak boleh...aku paling penat kalo ada orang try to be me... aku suka melukis...ko pon nak suka melukis....aku suka baju batwing...ko pon dan-dan suka baju batwing...aku suka boots...ko pon dan-dan suka jugak...aku suka baca buku...ko pon suka baca buku...hoi...rimas weyh...aku kawan ngan org ni...ko pon sibuk nak kawan ngan orang tu jugak...pang nak? aku dah penat weyh...aku mmgtak sesuai kawan ngn orang yg tak transparent...sebab aku mudah sakit hati dengan manusia-manusia hipokrit yang belakang aku perangai macam sampah...

oke...aku harus stop...entry aku macam entry orang tak puasa... baca entry ni elok-elok..nak berkawan ngan aku...elakkan buat perangai bukan-bukan... hargai diri sendiri..tak payah sibuk sangat nak jadi orang lain...orang lain cool...ko? kesian.

tajuk entry ialah kerana aku rasa aku introvert. aku takleh dok lebri. sebab aku rasa orang asyik tenggok aku. and. ape kejadahnya bising gila lebri hari ni??? aku rasa nak bakar lebri dah tadi!

- E N D -