nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, July 12, 2013

Perkara haru

random kindness makes me happy...

Tapi hari ni aku nak cerita kisah kindness dari orang-orang yang aku kenal...

Bila bila masa..kalau sape-sape menunjukkan sifat ambil berat... aku sure terharu...walaupon bukan towards aku beratnya tu... kita boleh detect kisah concern ni plastic atau pon realistic selalunya... so far Alhamdulillah...aku dikurniakan Nya kawan-kawan yang menyenangkan.. yang sayang aku just the way I am.. yang faham..aku memang ratu sesat jalan... so bila aku nak balik.. sure tanya.."sure tak pandai balik sendiri ni???" Walaupon kekadang tu jalan tu memang aku berjuta kali dah lalu..nampak tak betapa tak confidentnya dorang aku boleh balik sendiri??? T_T nampak beno selalu sesat jalan...yaaaa...aku kronik bab lost jalan...sebab bila sesat..aku tatau nak explain pon aku kat mana...haih...

Kawan yang meminjam kan telinga dan bahu dengar aku membebel and mengomel macam-macam...ni pon aku terharu...aku bersimpati dengan kawan-kawan aku ni...tapiiiii...sebab aku sayang korang la aku cerita...pffttt...tak menahan kan ayat aku??? Hahahahaa...

Lagi??? Kawan-kawan yang tak boleh tengok aku tak sihat or tak ok...yang cepat gila feels sorry sebab tahu aku tak ok... diorang baru msg "hoi...ko ok tak?"
aku dah rasa terharu...gittew..

Yang bila aku mintak tolong tu...bersungguh sungguh menolongnya... u have place in my heart.. aicheh... yang no problem pon nak amik aku kat mana-mana pon janji boleh keluar ngan aku...pfffttt..hatiku besar..banyak space..u have place in my heart too...

Yang direct je betulkan aku time aku silap...ni lagi double triple terharu... nampak tak betapa dia kisah aku buat silap??

Tak lupa jugak yang sensitif seperti..kunang tak suka kacang..jgn letak kacang dalam kek ni kalo nak bagi dia...*terharu* hari ni birthday kunang....jom buat makan-makan.. *terharu* kunang geli ikan ni..kita masak asing untuk dia.. *terharu berjuraian air mata*

Banyak songeh sangat kan???

Well..sebenarnya...concept mudah..aku berkawan dengan orang yang nak kawan ngan aku...sebab ada sorang kakak ni pernah tanya aku..."kenapa awak macam tak berkawan sangat ngan geng ni...bla...bla..bla.." jawapan aku..."sebab saya rasa diorang macam takmo kawan dengan saya" gittew sensitif jawapan aku...hahahaha... kalo orang tu cari aku..sure aku cari balik orang tu...orang tu baik ngan aku..aku sure akan berusaha untuk baik balik ngan orang tu... selama hidup..banyak, macam-macam jenis kawan dah aku jumpa...kawan bermusim..kawan sebab kepentingan...and kawan yang tak peduli pon ko macam mana.. well kawan yg tak peduli ni selalunya sangat menyenangkan... always give and take... takde simpan- simpan dalam hati punya...tak suka..cakap terus... senang kata..yang bila ko nak jumpa dia..ko rasa seronok... bila ko plan something...ko nak dia ada dalam plan ko tu..

Tapi aku ada jugak kawan yg aku macam nak keluar 2 orang je ngan dia..takmo dengan crowd...adaaaa..

Overall...aku selalu rasa lucky bila aku ada right friend (s) whenever I feel like I need one, walaupon kawan tu seasonal friend. Yang kawan-kawan yang all time friend tu...lagi la aku rasa lucky..kekadang tu macam terharu gilaaaa...sebab aku ingat dorang tak minat pon nak kawan ngan aku...

Eh. Entry ni kanak-kanak sikit...hahaha...

Tapiiiii...mende paling banyak aku dengar tahun ni...
"You always bring out the worst in me" (aku mcm gagal sket mngconstruct ayat ni...hahaha) but hey..im glad to know that that's your worst side...daripada ko dok plastic-plastic... at least you show your true colour. And as a friend. I'll learn to love your weakness too.

Sweet tak aku?
Kbai.

E N D

1 respond(s) to this blog:

Anonymous said...

soooo sweeettt~