nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 24, 2013

kreatif itu berani

sambil type ni aku terbayang lisa surihani cakap pasrah itu menyerah... >.<

ritu aku teringin bahulu secara tidak semena-mena...tengah research pasal design..ntah macam mana ntah..sedar-sedar aku dah teresearch resepi bahulu... maka..segera lah aku menyedarkan diri sendiri agar segera kembali ke pangkal jalan...

tapi akhirnya..malam tu aku buat jugak..tak bape jadi...tapi layan kan aja...tak jadi, makan sendiri je la..idak le aku boleh mengagih-agih kepada masyarakat kampung...naseb baik aku tak stress sebab bahulu tak jadi.. haih...bahulu pon jadi hal...terer orang kat tesco tu buat...laju dan kemas...gila aaahh...aku punya ada yang hitam..cekelat..dan sebagainya...

ni pon patutnya kena kembali ke pangkal jalan dah ni..patutnya dah boleh dengar pekikan helen sikit-sikit ni..dah nak menjelang jumaat dah... T_T dah takde term TGIF...aku ada horror friday je sekarang...

tapi mujurlah session ADR tadi agak membahagiakan...walaupon aku lost je...tapi...hari ni kena propose idea...seketul je student yang datang prepare..kalo aku jadi lecturer aku hamukan dengan semua student...punya berdebar nak tunggu turn aku kena bercakap...kalo jantung ada speaker...compem dorang bunuh je aku kasi mati supaya senyap dan tenteram dunia ini... nak dijadikan cerita..aku tak paham apa mende pon diorang ni present...aku salu ada masalah ni...di mana aku sorang je faham lain dari orang...tak keruan aku...time tu aku dok bebel dalam hati, 'dorang ni speak english..apsal aku tak paham langsung ni?'

sampai turn aku...bukan aku present pon..aku tanya adalah dekat 2 dozen soalan...lepas tu baru aku cerita...siap btau siap-siap aku tak paham apa yang diorang ni bincangkan...aku perasan scott dok tengok aku tiap kali explain...aku cuba pikir..muka apa yang tengah aku pamerkan ni?? sebab dulu C suka cakap aku ada muka tak paham...aku first time ngan scott ni...apa la yang dia pikir bila nampak aku??mujurlah...aku hit the right point...like seriously..memang right terus takde belok-belok...aku macam nak sujud syukur kat situ jugak rasanya...sebab aku ingat aku yang tak cukup abstract sebab tak paham apa yang dorang tengah discuss... T_T so..Alhamdulillah.. aku tak sesat..patut la banyak kali dia dok tanya 'semua orang paham camni ke?' dari awal..(eh dia cakap omputih) banyak point aku dapat...banyak suggestion yang terus masuk interest aku...bila aku cakap scott sambung...haaa...tu menandakan great minds tengah think alike lettew..(fuh..tak menahan kau kunang!!) Alhamdulillah..tu je yang mampu aku ucap dalam hati banyak2 kali..walaupon time present sepatutnya tengah bukak puasa sambil control perut supaya tak berbunyi...maka..dengan experience interior designing...and exhibition design..aku harap...semua itu membantu...aku dah ada sedikit rasa seronok nak menjalani sem ini...

library aku...???aku kena cari balik keseronokan aku yang hilang geoff buang ritu...aku suka library...tu sebab aku propose library! aku suka exhibition...tu sebab aku nak design exhibition...so..hopefully...all the positive energies remain sampai habis...harap ceridwen paham kenapa aku gagap last week tapi tadi aku boleh cakap seperti mak nenek...dia dah boleh agak aku memang tak boleh orang bombard time aku present...sebab aku ada tendency untuk melimitkan imaginasi aku sebab malas nak dengar lecturer membebel...tu sebab project dia dulu aku success sungguh pon aku sorang je present takde master planning...nampak tak camne otak aku beroperasi?? takde masalah untuk aku diguide...tapi jangan buat keputusan untuk aku...nanti aku hilang pedoman..muahahhahaha...

so...exhibition...boleh la..cerita serba sedikit exhibition kegemaran korang...aku nak tahu...sebab architect ni ada masalah...tak reti guna term yang semua manusia paham...

member aku tadi cakap..'helen is your first luck, He will keep sending you His luck. xoxo. hallelujah'

aku nak nanges baca. Alim rupanya budak ni. aku ingat dia Atheist.

mari  buang rasa tak suka nak dengar lecturer bebel...mari benarkan helen masuk ke dalam otak...bak kata helen.. 'raja, (sila sebut dengan makhraj mat saleh), u need to let me get into your head,' huh? scary.

- E N D -

0 respond(s) to this blog: