nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 27, 2013

Salam Orang Melayu

punya la malas. rasa nak lempang diri sendiri laju-laju. dah tahap guling-guling atas lantai. hari sabtu lepas cuaca best. ada matahari. aku punya gembira macam kanak-kanak dapat gula-gula..terus tiba-tiba kutip segala kain..habis semua cadar bagai aku kutip..Alhamdulillah..panas sampai ke petang...

nampak tu kecerahan? aku punya melonjak-lonjak kegembiraan tahap kalau aku nampak orang lain buat cam aku sure aku lempang...gedik beno!

tapi tu la...launceston ni matahari ala ala je...kalau vampire twilight tu nak hidup sini...memang takde hal aaa..takde cahaya sangat pon...makanan dorang..wolf tak dapat aaa...tapi wallaby banyak..dorang boleh makan wallaby.. ok..melalut terlebih plak..

aku rasa aku tengah berfikir terlalu banyak...aku tengah suffering architect's stupid syndrome..di mana..kami tidak membuat keputusan..sebab semua idea seems legit, great, perfect and stupid. memang tak siap-siap keje aku macam ni.. T_T

so..hari ini dah start sejuk balik..pukul 6 petang dia dah 6 degree..satgi 0 lettew... aku keluar tadi tengok langit clear kemain..compem sejuk gila...

ok..kita berpatah balik ke arah tajuk entry kali ni. tadi kak sal mintak tolong pass kan pisang masak lemak cili api (aku tatau nama resepi...hahhaha) kat family kasha...sebab they weren't home..since they live next door to ours..tak bape next door la..kena jenguk pagar jugak nak tahu dia dah balik ke tak... bila dia dah balik..aku pon pegi la menyampaikan amanah..(ayat tak menahan...=P ) aku pon bagi la salam...(kasha ni org pakistan) oke...salam yang macam tone selalu makcik-makcik dalam drama melayu tu..lepas tu aku rasa macam tak kena je tone aku...rupanya memang pon...sebab housemate aku pon gelak skali bila dengar tone salam aku..disebabkan kasha tak bukak-bukak pintu...housemate aku selamba gelak-gelak..aku pon laju je..'ha..awak pulak bagi salam..gelak pulak dia.." dia pon tarik nafas panjang-panjang...lepas tu keluar la salam dia..tapi berbunyi jauh lebih pelik dari aku nye tone...sebab dia pon dok pikir tone camne yg sesuai... last-last..aku jerit je panggil nama dia..bahahaha...perasaan aku ialah seperti kalau cakap dengan mat saleh, kita ada satu lenggok bila bercakap...bila bagi salam pada bukan melayu time ketuk pintu? cane nak buang lagu-lagu meleret tu? hish...ok kecik je masalah aku...

masalah lebih besar ialah...aku tengah rasa tak enjoy draw lebri aku ni...ritu time date ngan jep..(group aku session 8.30 pagi..ko hengat jantan-jantan lain nak datang 8.30? sampai 9.30 aku date ngan dia sampai tatau nak cakap ape dah) jep cakap..melukis ni best je...as long as the clock is not ticking... lepas tu dia tanya, 'u are happy doing it, right?' aku boleh merasakan muka aku blushing tak terhingga sebab aku tak suka unit ni...
'as long i know i'm doing the right thing, im okay with it'...oke..lepas tu keluar la another side of him yg aku pnah tengok tahun lepas...romeo habes..bahahaha..tapi at least dia dah paham aku ada masalah bertanya soalan...so..dia tak kesah aku tak tanya..bila dia explain kat orang lain..dia akan tanya aku balik...is this helping you.??? aku pon angguk laju-laju..hahaha...tapi kat malaysia, aku category banyak soalan..sebab aku  memang tatau langsung jawapan untuk soalan aku tu...kat sini, aku nak tanya, tapi aku macam dah boleh agak jawapan yang akan diterima...so aku malas trus nak tanya...or tak sure..itukah yang aku nak tahu?

curiosity aku tinggi...tapi maybe tak cukup tinggi...sama seperti kalau sesi mengumpat sedang berjalan..orang nak korek cerita..banyak betul soalan mereka...aku kalo orang tak cerita..aku tak tanya..macam neighbour aku call tengah malam. tanya mak aku dah tidur ke. aku jawab dah. lepas tu tak tanya dah. rupanya, rumah dia kena masuk perompak masa dia balik kampung. nampak tak keburukan tak kesah aku ni? esoknya mak aku bebel berkarung-karung sebab tak tanya pape pon kat neighbour aku tu...

ok..last but not least...aku tahu aku dah mula rasa bosan buat task ni..sebab aku kerap berulang alik ke dapur...rasa nak kemas rumah...rasa nak bake..owh..tadi aku makan maggi letak daun kesum...lama gila dah tak makan maggi..bila kunyah daun kesum..indah gila okay perasaan tu...

ok. nak pegi hadap drawing balik.

sketching is fun! 
T_T


- E N D -

1 respond(s) to this blog:

tiger teha. said...

golek2 aku gelak baca part bagi salam tu. lagi seronok aku gelak sbb aku baca entri ni dgn suara ko dlm kepala aku. hahahaha. real abes.