nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 30, 2013

Marah. Rational. Peluang.

Aku memang jenis mudah annoyed. Tak tipu punya. Walaupon ada kawan aku agak pelik sebab katanya aku bukan seketul makhluk anti sosial. Tapi ya. Kalo tak kna gaya. Aku memang boh layan. Kita bagi contoh sikit topic annoying. Kisah hanjengan terhebat. Kisah kutukan paling agung. Kisah cakap nak A je. Lawak menjatuhkan orang lain. Eh. Salah ke annoyed?

Tapi tu semua tak bermakna apa-apa. Sebab selalunya, kawan-kawan aku paham dah, tetiba aku senyap tu ada la tu tak kena tu, dan selalunya sesi umpatan akan dikurangkan. Kalo aku sound salunya dorang buat tak paham lagi. Once dah senyap tu. Masing-masing pempaham sendiri tahap annoyed aku dah sampai mana.

Semalam chat ngan geng jemah. Hahaha..tanya dari hati ke hati gitu. Ptuih. Aku ni biadap ke hape ke? (Motif tanya..sbb aku tengah bengang dengan orang, tapi kna cermin diri dulu before nak bengang tu)..direct jawapan jemah. "Kekadang tu rasa nak lempang-lempang bila ko menjawab-jawab tu." Aaaaaa...gittew....hahahah. .jujur haaa jawapan itu..

Lepas tu tanya pulak..aku biadap tak?
Alhamdulillah, jawapan semuanya berbunyi "kau sarcastic all the time, tak biadap, tapi time ko tak sarcastic pon ko bunyi macam sarcastic jugak."

Lega satu perkara. Cermin diri dulu sebelum nak bengang dengan orang. Layak sangat ke ko nak.bengang2 dengan orang??? Duhhh..

Tapi untuk ketika dan saat ini. Aku tidak rational langsung. Sakit hati rasa nak pukul orang. Hahahahahha..sebab peluang dah bagi dekat sejuta kali. Tapi..ni memang no sense punya orang. Manjang dia je betul. Lepas tu buat buat heran kenapa orang sentap dengan ko. Dia patut pikir brape ramai mangsa dia. Bukan sibuk kira berapa banyak pemangsa dia. Aku bukan sentap. Terperanjat je. Dahsyat sungguh color ko. Aku nye color yang elok dok simpan ni jangan diprovoke2. Warna warni dunia cantik lagi. Kalo keluar kaler pelik pelik. Ko mampu nak tengok?

Nauzubillah.

Tiap tiap hari aku kira aku buat salah dengan sape. Panjang list aku nak kena mintak maaf ni.

E N D

0 respond(s) to this blog: