nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, February 8, 2013

warna

dulu bila orang tanya suka warna apa?

jawapan gua pasti, 'oh.biru.'

selepas beberapa tahun.

orang  tanya suka warna apa.

jawab lambat-lambat tak pasti. tapi jawapan masih lagi 'biru'.
dipersoal pula 'betul ke biru? barang lu banyak warna lime green'

'eh..betul jugak, gua suka warna hijau kot' getus hati ini. (ok, gua rasa bangga guna perkataan getus.haha)

masih lagi di Malaysia, bos gua tanya. 'bilik ni lu nak bubuh warna apa?'
gua jawab 'dua color boleh bos? tapi kalo boleh, gua nak bubuh color ni belang2.'
bos gua cakap 'suka hati lu la kunang, memang banyak bilik lu design, dinding dua color, kalau gua suggest color pape kat lu pon nanti lu cakap gua gay sebab suka color-color tu,'

owh. bos gua kecik hati ke rupanya. sure selama hari ni gua sound dia, dia sentap. (ok, aneh pekerja sound bos, tapi ini kisah benar)

sekarang.

apa warna kegemaran?
lama fikir, 'warna........(lepas 10 saat), warna warni'

gua suka semua color. depends on color tu apply on apa.

satu hari yang normal

satu member gua tanya gua..dia seorang gay.tapi gua suka kawan dengan dia. dia selalu jadi hero time gua rasa lecturer gua tengah nak bunuh gua. 'what is your favourite color kunang?'

gua jawab, ' i like all color'.
mendatar jawapan tu.

dia tanya lagi. 'why?'
gua jawab lagi, 'i just can't decide which one is my favourite color. i like all color.oh.colorful is my favourite color'

respon dia. 'OMG kunang, do you know that people who has no favourite color, they have this possibility of becoming gay. that's why gay's color is colourful. because we can't decide what we like'

laju je jawab 'owh, i like green. i do have favourite color!!'

mampus.

- E N D -

0 respond(s) to this blog: