nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 18, 2013

Tak tahan

Setelah lebih suku abad. Baru terjadi. Mungkin faktor usia. Tak tahan makan mee kuning.

Nyaris nak mintak tolong housemates hantar emergency semalam...tapi mungkin charcoal yang ditelan meneutralkan segala acid.(speculate kencang habaq ang)

Bangun pagi, tatau punca. Makan lagi mee kuning. Serta merta rasa aneh. Kawan cakap.

"Gua rasa lu tak tahan mee kuning la. Abang gua tak boleh makan mee kuning jugak. Nanti dia jadi macam food poisoning."

Nasib baik sedar awal. Jadi lagi macam semalam. Memang ke hospital.

Tak pasti semalam tido sebab sakit ataupon pengsan sebab terlalu sakit.

Ya. Katakan tidak pada mee kuning. Bihun rules!

- E N D -

3 respond(s) to this blog:

tiger teha. said...

aku rs sebab kapur la kuna. next time cuba ko masak de sikit. boil water, masuk mi, tunggu de mendidih lagi sekali, drain water and rinse dgn cold water to stop the heat from kembangkan mee tu.

one way to know yg mi kuning tu byk kapur is when you put kuah kari, de jadi merah.

kalau ade alarm de akan bunyi 'danger! danger!'

heheh

kekunang said...

tapi mee ni tak jadi merah pon masuk dalam kuah...

yang pasti. ai fobia uolls.

haha.

tiger teha. said...

good grief, woman, ko mmg tak leh makan mi kuning nampaknye!! ah nevermind. not missing much. kuey teow and bihun lagi bes.