nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 6, 2013

problem tak berkesudahan

personal #FirstWorldProblem

ketinggian

susahnya nak dapat size baju yang ngam. (alhamdulillah diaturkan Allah belajar sini. di sini aku manusia yang tinggi tapi masih normal ketinggian ini)

ketinggian cermin yang ngam yang tak perlu aku tunduk untuk tengok muka sendiri dalam cermin (only in asian country)

kitchen top yang ideal. yaaa...aku suka kitchen top sini. sesuai. rumah parents di Malaysia juga..sebab itu customized design. kalau tak...lepas masak sakit bahu...yaaaa..bunyi poyo habis...

oh...iron board...kenapa dekat malaysia punya iron board tak sama dengan yang dekat sini?

kitchen kabinet kadang-kadang..rendah gila sampai terhantuk nak naik nyanyuk dibuatnya..(pernah dulu memasak di rumah pengetua, kitchen kabinet dia aku yakin orang yang install tu  tak berapa tinggi) rumah parents..tinggi ideal...memang design untuk manusia tinggi.

orang pendek kalau gain weight orang hina gemuk

orang tinggi kalau gain weight orang hina gergasi, nak lagi keji aku hina orang tu dalam hati berkarung-karung jugak. muka redha..tapi aku tak paham kenapa dia tak sedar sebenarnya kalau aku nak hina dia ada macam2 aku boleh keluar.

aku tinggi, tapi takut tinggi. gayat. haih.

jangan harap orang tak cam kau!

*entry ini terhasil apabila kawan aku cakap..eee...bestnya tinggi...senang nak amik barang kat tempat tinggi..seriously...tu je sebab best?

banyak baju dah singkat. WTH? aku dah cukup tua untuk meninggi.

- E N D -

6 respond(s) to this blog:

YanaUjang said...

aku rs bkn ko meninggi lg kuna..tp ko letak bj² ko dlm dryer lama sgt..bj² tu mengecut..haha logik kannnn?? :p

kekunang said...

Masalahnya baju tu tak mengecik..hanya menyingkat..acaner tu?? T_T

kekunang said...
This comment has been removed by the author.
aw3rz said...

Ok. Ini kelakar.

Zulfadly said...

aku rasa benda yg sama, duk auise baju paling senang dapat! balik msia aku x tau nak beli mana, selain kat tesco kedai big xxxxxl tu! haha

kekunang said...

At least baju lelaki wujud yg untuk tinggi..baju perempuan kalo beli 10XL pon..dia melebar je..tak memanjang meninggi.. T_T.. tapi masih wujud laaa baju yg ngam...idak le semua baju kna tempah plak..