nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, January 25, 2013

muslim i am

i can get really emotional when it is about religion.

i always hated it when people asked me 'what are you?'

and i really can't blame them as i might not look as a perfect Asian in their eyes with my heights and skin color. yup. sometimes in Malaysia too, people ask.

Enough about race.

i just don't understand why can't we just live in peace. Why must we think that we are better than others? Why must we think that we are better than others with other religion.

belum kira yang baik hati nak buy me 'drinks' bila aku stress. siap kata ' yeah i know you're muslim, but i don't mind if you want to drink, i have a lot of Muslims friends who drink'. (mind my grammar)

ye. jawapan baik nya. 'no, thanks'.

jawapan tak berapa baik. owh. saya Muslim yang tak minum.

yup. dunia akhir zaman. setitik nila. habis semua cecair.

yang tanya, 'so, you still read Quran?'. sentap. sebab tahu tak bukak pon hari-hari. kalau bukak Quran macam bukak FB, maka makin ramailah ahli syurga.

yang tak pernah keluar dari tempurung, masih lagi seperti anjing menyalak bukit.

yang dah keluar tempurung, baru tersedar betapa hina Islam di mata mereka yang bencikan Islam dan bencikan agama-agama lain.

serious kalau fikir time zaman Rasulullah... bila-bila tengah emo.. boleh sejuk serta merta.

kau baru orang tempik. baru kena hina. dah rasa macam end of the world.

Rasulullah? Siap suap makanan dekat orang yang pernah menyebarkan keburukan Baginda dengan lemah lembut. Belum kira darah bertakung dalam kasut lagi. Beruntunglah kita, kerana kita umat yang paling disayangi Rasulullah.

bersabarlah Kunang. Siapa kita nak menghukum makhluk lain? Allah ada.

Semoga Allah mengurniakan hidayah buat mereka.

*boleh nampak perbezaan perangai orang yang taat pada perintah Tuhannya. tidak kira apa jua agamanya. mengeji yang lain takkan membuat kita lebih baik.

emo sat bila baca macam macam kat net. maka kisah-kisah lama semua terbit macam matahari...ya..tapi bahangnya boleh 'terbenam' , sama seperti matahari.

- E N D -

0 respond(s) to this blog: