nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 15, 2013

Food Inc

Pernah tonton food inc?? Last 2 days (if im not mistaken) ada keluar kat tv. Maka, tonton la kami cerita tersebut. And seriously...its a movie I recommend everyone watching. Its not really a movie-movie...its more to a discovery..all food related..like who is actually the biggest buyer in food industry...how good is organic food.. how good is free range chicken..what they fed the cow so they became fat and ready to be eaten in certain amount of time and etc.

Towards the end...aku rasa macam nak bela ayam sendiri..and tanam sayur sendiri belakang umah...haha.. and yes..aku nangis part dorang masuk chicken house, tengok ayam tu boleh jalan selangkah dua je sebab dalam tu pack gila and ayam ayam tu semua tak larat angkat badan sendiri sebab badan sendiri terlalu berat.

Balik dari coles, qil tanya "nape you tak beli ayam?"

Tak sure nak jawab ape..tapi masih ternampak nampak ayam tu tak boleh jalan sebab tak mampu tampung berat badan sendiri... ok..ikan FTW!! Tapi telur ayam still makan... T_T

0 respond(s) to this blog: