nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 31, 2012

Hey..see you next year!!!

Itu lah lawak-lawak lame hari ni...

So sekarang rumah dah dekat dengan budak-budak kecik...maka tiba-tiba rasa macam famous..hari hari ada orang cari..3 saat skali ada orang panggil mintak attention...or kalau tengah lepak umah aqilah..budak-budak kecit ni datang ajak aku balik umah sendiri...bila aku cakap rumah aku boring takde game...diorang cakap takpe..."kitorang nak duduk je kat rumah kakak"..

Haih la kanak-kanak... serabut living with them..and can't live without them...

Belum kira tiba-tiba slang sendiri yang bertukar menjadi slang tassie akibat bercakap ngan bebudak kecik ni..isk isk isk...lupa diri kau kunang!!

Rumah memang belum habis kemas...its a never ending tales bab mengemas ni..ada je mende nak dikemas..hahaha..yang pasti gardener call tadi kata nak datang esok..siap tanya boleh datang tak esok..or aku akan bangun pagi tak esok..almaklum..takut aku hang over macam mat saleh lain lettew..

So..banyak sebenarnya nak bebel..like mencanang resolutions sendiri di alam maya...

Oh..semalam baca horoscope..not the predictions..we were reading about the characteristic..stok stok fadillah kamsah tulis budak lahir bulan june sebenar banyak cakap..haaaa giteww...baca..gelak-gelak macam orang gila kat mcD..lepas tu balik..part aku...harus la kena kaw kaw..gemini kan macam banyak je mende untuk dibahankan..part tak pnah serious..talkative..atrong characteristic..bla..bla..bla..btol je kebanyakan nya..balik umah masing-masing sugar rush..terus hyper macam kanak-kanak hyper...main kinect ntah berapa round..penat macam bersukan beria..lepas tu baru reti nak tido..

Owh..azam yang ingin saya canangkan di sini...

Saya takmo shopping buku dah...takmo..takmo..takmo..

Saya nak habiskan semua canvas...biar seme berlukis...

Saya mahu jadi less grumpy...ye..saya akan cuba menjadi lebih sopan...lemah lembut..errr..lembut..tidak lemah...

Takmo takut dengan abang jep dah!!! Takmo!

1 book at least in 2 weeks..walaupon sebenarnya bila class dah start macam 2 books in a day kadang kadang tu..maksudnya..macam nak ada satu bahan bacaan yang tak menyesakkan otak laa...

Mahu berjimat cermat..berjimat cermat kan amalan mulia!!

Rasa macam nak jadi vegetarian..tapi kang anemia balik kang susah plak...kadang-kadang tengah makan daging tu terasa kesian kat haiwan haiwan ..acaner tu??

10000 langkah seminggu.. (kak nadd..saya buat formula sendiri..hahahah ) ye..sepatutnya 10000 langkah sehari..masalah nya..time submission..yg bergerak kadang-kadang tu mata ngan tangan je...lepas 6 jam duduk tak bergerak..bila berdiri rasa tulang nak patah semua..

No more gadget..no more new cloth..no more new shoes...mampukah??? T_T

Nak jalan habiskan tasmania ni..nak pegi semua hutan..semua sungai..semua laut..semua tasik..yaaahhh..

Nak tidur dan bangun di waktu yang betul..walaupon macan mustahil.. sebab sekarang subuh pukul 330pagi..and penyakit aku bila dah bangun..seksa nya nak tido balik..haih..kalo boleh takmo buat kerja tak tido..mahu tido..kesian system badan sendiri weyh!!

Khatam at least 2 kali setahun...ok..discount jadi sekali boley??? Ye..aku tahu..ramai orang khatam quran sekali sebulan..lek jee.. T_T

Mahu jadi lebih resourceful..so maknanya..harus membaca lebih banyak...

Appreciate people more...I know I always like take for granted about almost everything and everyone...well anyway..I seems like it..but tak pon...I am just not good in expressing it..

Kalau kata nak kurus boleh?? Datang tasmania dah jadi macam kambeng tassie jugak sihatnya.. ok laaa..nak menjadi lebih sihat..I mean...sihat..not 'sihat'...bapak aku dah risau sebab bila aku gain weight aku salu tak sihat...so..mari lose weight.. #muntah

Mahu sentiasa positive tapi sentiasa berwaspada juga...

Apa lagi ntah...tapi yang pasti..yang tak baik kat character horoscope smalam tu aku takmo buat dah kalau boleh..or kurangkan...

Aku serious..tapi tak pernah serious...haih..susah gini...

Last but not least...

Yang tahun tahun lepas punya resolutionsbpon tak tercapai lagi..sibuk apa nak buat yang baru..duhhh...

Sayang menyayangi lah kita..hahahhaha...buat apa ntah benci..apa dapat?? Sakit hati jee..

E N D

Sunday, December 30, 2012

It seems like you're ready

I think we both are ready to 'delete' each other...
A new start we shall look for,
We both know this moment will come anyway.
Thanks for being there when I needed someone.

E N D

2012 hampir ke penghujungnya

Menaip sambil berbaring malas...sementara menunggu aqilah menghantar angah n achik balik ke rumah mereka..lama pulak ngantar nya...rumah sendiri blom habis berkemas...untungnya rumah berjiran..rasa malas..pegi lepak rumah orang lain dulu..rasa bosan melepak..tido..bangun tido...sambung kemas..ada mood..main kinect sampai pancit...lapar..kalo bukan aku masak..kau masak..pegi balik rumah sendiri..kalau rajin jalan kaki..kalau malas naik kereta..kalau banyak berfikir..memang tak patut langsung naik kereta...sendawa pon boleh dengar dekatnya rumah kami...

Oh summer..panas di siang hari..sejuk seperti winter di malamnya...mengantuk doplohpatjam... hitam itu sudah pasti..letak la sebotol sunblock skali pon..duduk lah dalam rumah macam mana pon..burn tetap burn...

Launceston oh Launceston.

Masyarakat Melayu hampir pupus.

E N D

Monday, December 17, 2012

Manusia..berakal, tapi selalu bertindak seperti tiada akal

Kisah sahabat... serius aku simpati..sangat simpati...owh..boleh buka fanpage dia untuk tahu cerita...sakit kawan aku..sakit jugak aku...

Yang dah jadi..biarkan...
Banyak yang boleh dipelajari... diinsafi..

Tak susah..yang salah dibetulkan... yang tak salah tapi menimbulkan rasa hasad di hati elakkan..tak perlu dicela..dicaci...dilontarkan kata kata seolah olah kita lebih baik dicipta olehNya dari yang lain...

Menghina fizikal seseorang seolah olah menghina kejadian Allah juga... yang buruk zahirnya..mungkin lebih mulia di mataNya...

Tak perlu spekulasi liar...jangan berprasangka terhadap Allah...hari ujian kita bakal tiba jua.. masing masing punya giliran...

Syukur dengan kehidupan sendiri...

Bergaya pakai barang branded...kulit mulus gebu...tapi hati sampah... nyata kehadiran kau di muka bumi ini hanyalah untuk mencukupkan rantaian makanan..dan memberi pengajaran kepada yang masih rasional dan positif...

Yana & Azfar.. memang takde sape setuju dengan aproach 'mangkuk' tu... aku tahu sebagai parents korang sure lagi sakit hati sebab aku orang luar pon rasa nak pegi benam hidup hidup mangkuk tu...

Dia manusia biasa...maafkan dia..doakan dia sedar silap dia dan tak buat dah kat orang lain...

Hidup tak susah. Yang salah dibetulkan. Hormat.

Ye..panggil dia mangkuk pon dah kira biadap...

E N D

Saturday, December 15, 2012

Ke bumi kangaroo semula

Summer...winter...musim confuse untuk diri sendiri...

Summer...~
4 pagi dah subuh..1030 malam baru nak isyak..pukul 930 tu yang mengantuk tapi kena tahan jugak sebab belum isyak...subuh cincai2 pukul 430 laaa...tapi lepas 430 nak buat ape??? Bukan nya mudah nak tido bila dah bangun..time submission je mata ni mengantuk manjang..tak payah disorong bantal..pandai je kepala ni cari bantal.. T_T

Winter...~
Boleh kira berapa jam sahaja yang bercahaya...keluar rumah gelap..balik rumah gelap...solat pulak..rasa kerap nya lah haih..pukul 1645 dah maghrib...kalo ramadhan..pukul 8 dah selesai terawikh..balik tu dah mengantuk..mungkin sbb gelap kot~

Masalah sekarang...dah nak pukul 2..kenapa ko tak tido lagi?

Jetlag... T_T

Tuesday, December 11, 2012

Tarikh tutup

Orang berusaha untuk diri sendiri aku rimas
Yang mak pak beria berusaha untuk anak sendiri pon aku rimas

Mari nekad.
Macam bukan aku.

*" separuh semangat dia lelaki" terang seorang kawan lelaki kepada seorang kawan lelaki lain sambil tunjuk kat aku.

E N D

Sunday, December 9, 2012

Ini susah

Susah
Bila kita ter kenal seseorang

Lagi susah
Bila kita betul betul kenal

Bertambah susah
Kita sahaja yang tahu kisah hati hitamnya

Pernah tengok tak cerekarama orang jahat bagitahu plan dia kat seseorang
Tapi orang jahat ni image dia di mata ramai, dia yang paling mulia

Kalau korang..??

A - Biar buat tak paham sebab kalo korang bagitau takde sape nak percaya plus korang akan dibenci

B - Warning mangsa awal-awal lepas tu putus sahabat, putus tali persaudaraan

C - Menyesal kemudian hari sebab lepas si mangsa susah, compem akan cari korang jugak

D - Mari tamatkan riwayat si penjahat tadi..tapi nanti sampai sudah takde sape tahu dia jahat

Haaaaa...

Acaner acaner???

Ini kes serius.

- E N D -

Saturday, December 8, 2012

Cita cita saya

Ini bukan cita cita nak jadi apa
Ini cita cita cerita angan angan

Cita cita saya nak design rumah sendiri
Tak dapat design rumah, interior rumah sendiri pon dah bagus

Cita cita saya nak ada library dalam rumah
Dah tak mampu tengok design library smart smart kat internet je~

Cita cita je laaa
Sebab baru seminit lepas berazam taknak beli buku selain buku berkaitan pelajaran smpai 3 tahun lagi
Minit yang sekarang ni, dah mula meragui azam sendiri

Ok

Tuka cita cita la camni

Cita cita saya nak bukak kedai buku.. T_T

BBW2012

- E N D -

Friday, December 7, 2012

Sensitif

Aku tak boleh jadi kaunselor...tak pasal aku emo lagi lebih dari patient..

Kadang-kadang kita lupa siapa makan garam dulu...

Atau mungkin kita fikir mereka makan garam dulu..tapi kita makan garam lagi banyak?

Pulanglah...

- E N D -

Berita

Banyaknya bad news...
Innalillah..

Semoga semua tabah menghadapi ujianNya.

E N D

Wednesday, December 5, 2012

mari merungut?

memang sudah jadi tabiat renung ke bawah
kerana jarang jumpa yang boleh dipandang tinggi


harapan..doa..adalah untuk semuanya lancar...
tak sanggup lagi berpanjangan panik
Dia lebih tahu.

*pasti janggal lepas ni takde dah budak kecik ni...mungkin lebih lena tidur tanpa tamparan dan sepakan...rindu itu pasti.

- E N D -

Monday, December 3, 2012

Hard day and I don't know if I even deserve a hope

Sincerely...I think I deserve neither the hope nor the chance...

And for today..today only...I want to stop giving a damn about everything...

I hope it is just PMS.

Seriously.

And I hope tomorrow will be a better day.

No kidding.

- E N D -

Advice

A friend call...

'Kunang..I need help..I need advice..I had a fight with my boyfriend..and I dont know what to do..?'

So..I listen..and confuse why on earth this friend seek for an advise from a single friend...?and...this friend mentioned fight...what kind of fight??? Or I am just thinking too much?

Then again...I remember my conversation with some other friends..maybe this is a curse...

Yes maybe...

Dunia akhir zaman...
Bila yang 'berjenis' sibuk pilih kaum sejenis...
Tak payah sibuk tanya aku bila nak kawen.

Belum terlambat untuk kembali ke pangkal jalan...kawan..

-E N D -

Sunday, December 2, 2012

Pretending

This word.
Has its own history.
This word.
Has its own story.

To pretend might be easy.
Start it and you must finish it.pretend.

To be able to pretend is a gift.
You lie to others.

But.

Irony.
You lie to yourself.

Pathetic.

The dumbest part is to say 'I rather stay pathetic than being honest and destroy all the happiness in the world'

- E N D -

Saturday, December 1, 2012

Kepochi mak jemah

Jumpa member-member lama...tetiba masing masing bertukar character jadi mak jemah...huahuahuaha...

bertukar!!!!

- E N D -