nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 29, 2012

skill plastic!

dah mula terasa 'bahang' stress yang bakal menjengah datang untuk sem ni...tak main-main punya stress..berdebar tak tentu pasal punya cuak..tambah tambah bila geoff ada di mana mana...nak dijadikan cerita... syllabus tuka...terkulat kulat masing masing tatau nak cakap ape bila kena cerita pasal Profesional Project di class design...time ni memang la aku bersyukur bebenor dengan skill plastic yg dikurniakan....

lancar je ko goreng kan!!! T_T

tapi bukan la dengan Geoff..dia tak layan rasanya plastic plastic ni walaupon aku sedikit terkejut mengetahui dia tengok ratatouille...macam tak percaya rasanya....

dia boleh bukak class add math tak pasal pasal...ajar science tiba tiba...aku nak sangat tahu ape je yang dia tak tahu....pandai bebenor si jep ni!

betapa teruk nya panic ini sehingga rasa loya bila baca brief...rasa nak pitam bila tengok list tutor...and rasa nak menyesal sebab amik course ni tapi cepat cepat sedar diri...

nightmare sangat list lecturer ni...

hadoi...complete set semua lecturer yang aku agak 'gerun' beratur jadi panel...boleh pengsan kot time present...!!!!

*berharap akan survive...
**perasaan takut...tolong pegi jauh jauh...
jep knal anton ego...surprise surprise surprise..-__-




- E N D -

Tuesday, February 28, 2012

shouldn't but still..

okeh..patutnya sedang bertungkus lumus menulis ADR (advance design research) sebab nak tukar tajuk yang tak perlu ke Hobart...T___T

tapi selamba bebenor menulis blog...aicheh...macam tak biasa lak kan buat2 tak paham assignment bersepah....-__-

so..sem baru bermula lagi...berazam tahun ni takmo stress melampau macam sem-sem lepas...merangka aktiviti riadah bersama rakan-rakan yang masih ada...and will make sure the fun and stressful life cukup balance supaya menjadi manusia normal....

blasah aaa...picnic tiap2 minggu..cycling smpai hitam..tgk concert mana2 yang alcohol free...pegi la mana2 social event...*walaupon sendiri macam tak sosial mana...

*berdebar nak jumpa abang geoff esok....bluwekk...
**nak muntah membaca philosophy kejadah hape ntah....lama2 boleh jadi mcm catriona haku ni....T___T

- E N D -

Friday, February 24, 2012

grateful... being ME

i might not be the happiest person on earth..might not be the toughest person on earth either...

but today, i woke up happy and grateful being me...

being away from Malaysia with so many unsettled things supposedly won't give me a peace life at all...weird but true... instead of worrying..i have this kind of strong feeling that everything is going to be okay...i still laugh out loud...i chatted like a chirping bird(exaggerated..haha...)and apparently i am still the same old 'kelam kabut' kunang...still do without thinking type of person...still that writing without re-read type of person...still that campak2 ramuan dalam kuali sesuka hati dan menghasilkan makanan sedap type of person..(silakan muntah hijau)

alhamdulillah...tidur semalam amat lah berkualiti walaupon mcm haram susah gila nak lena...tau tau je bangun pagi, whatsapp ke mana, texting message ke mana...buku dah terlipat lipat (oke tidor bukak lampu)..and dari jauh kelihatan selonggok kain2 tak berlipat..and beg yang belum unpack..and disebabkan disinari matahari bilik aku ni...jelas nampak habuk habuk di merata tempat menghakibatkan rasa annoying dalam hati membuak buak...sedang rasa annoying sorang sorang (tapi still malas2 atas katil)...bunyi tipikal kat launnie...BUNYI LOCENG RUMAH....aaaaaa...posmen hanta parcel...tapi posmen handsome...T_T

muka sememeh baru bgn tidor..dengan posmen yg senyum2..sungguhpon aku hanya duduk belakang pintu...oke la...tengok manusia kacak pagi2....dia cakap hey!have a good day pon dah ok...rasa happy macam nak pengsan sikit sikit..hahaha...(boleh siola muntah hijau lg skali...)

ye..saya adalah penjaga pintu..mendengar segala yg berlaku di depan rumah..and nora pula jaga bilik air..sbb boleh dgr almost all the bussiness done in the toilet....T__T

so hari ni...mari mengemas like seriously kemas!byk mende aku rasa nak buang...muahahaha....

nampak tu?? view keramat...-__-quilt seme tak lipat dah boleh procrastinate...
ye..saya lah procrastinator tegar..!!



- E N D -

Thursday, February 23, 2012

OZ oh OZ


Bz oh bz...sesungguhnya transit begini mmg menjengkelkan...urgghh...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, February 16, 2012

setiap yg terjadi ada message dariNya

okay..tukar la typical sangat dah setiap yg terjadi ada hikmahnya....

seringkali gagal melihat atau nampak hikmah yg mahu ditunjukkan kecuali selepas difikirkan dalam2 ataupon sudah terjadi dalam satu tempoh yg lama...

apa yang terjadi akhir-akhir ini memang betul-betul membuatkan diri ini tertampar...
bukan sikit sikit punya tampar..memang jatuh tersembam tertampar dek situasi ini...

tak pernah menyangka akan terjadi apa yang ditakuti...
tak pernah menyangka akan dengar apa yang ku harap tidak pernah terjadi...

takut kerana ujian yang tidak seberapa...terlupa bahawa nikmat Allah lebih banyak dari dugaan Nya...
takut terlupa setiap yang terjadi atas aturanNya jua...

*berdoa agar apa yg di kepala tidak dihamburkan... Ya Allah..tingkatkan kesabaran ku...
*berdoa agar lebih sedar kesilapan diri sendiri dari sibuk nampak kesilapan orang lain...nauzubillah...

- E N D -

Please stay strong!!!!

I just couldn't imagine if it is happening to me...who's gonna take care of me?

I saw no one that I can count on...like seriously no one...

O Allah...keep me safe...make me strong...keep me close to you...and lead me to the right path...

Show me answer to all my questions...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, February 12, 2012

panic disorder

i am the kind of person who can easily get tense...and people around me usually thought that i am okay in the middle of the semester...the expression maybe???

when i am in that super tense condition...i refuse to listen to any advise..and any stupid advise like...'sabar weyh' can never fail to annoy me to the max...and listening to anyone babbling and nagging about stuff that i should and shouldn't do will make me feel like i rather die than listening to all those shit...

i am that loud girl in town...being spontaneous is my specialty...and sarcasm is always described by my close friend as my way of life...-___- ...duuhhhh...

despite of all that tough and fierce faces i showed towards everyone...i am fragile...i always don't know what to do when i got mad or upset about something...i sometimes cried when everyone is not crying...and not crying when everyone is crying as i am the steadiest among all of them...

being in this archi world, it was like we have been trained to think about our idea all the time...when we said 'i'll sleep on it'...we do sleep WITH it...we think in our dreams and sometimes shockingly woke up and sit straight holding our pen and tried to sketch or write again all the solution that we found in the dreams...

pathetic? yeah ..i know...

and i am now nervous counting days left before i  get back to launceston....

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrggghhhhhh...

pardon me.

i know that i am panic....but i am not sure what am i panicking about...grrrrr.....

- E N D -

Saturday, February 11, 2012

the worst part is when you forget what is the meaning of being blessed...

just like other normal human being....i can't stop myself envying others...how i wish i could be like him/her...how i wish i was born filthy rich...how i wish i could speak all the languages on earth (although the truth is...my Malay [which is my mother tongue] is just as bad as my English..T__T )

envying others can somehow leads you to a positive path...like you'll try harder to be better and improve yourself... but it could also happen the other way around where without realizing the fact that we forget disregard all the so-not-cool life we had...He had blessed us with so many other thing...

so...kurang-kurangkan la facebooking je memanjang...lepas tu dok baca newsfeed...lepas tu dok sibuk tgk video orang post...waaa...sedap la sore dia..eyh hensem nya boyfriend dia...eyh...girlfriend dia sangat jelita...aaa..nak anak comei camtu jugak...kulit dia flawless kau...waaa...banyaknye duit dia pi jalan2 sana sini...haaaa...waaa...dia skrg dah keje besar....

ape lagi reaction2 logic yg bakal kuar??lepas tu LUPA nak bersyukur dengan apa yg dah dikurniakan Allah kepada diri sendiri...

Astaghfirullahalazim...

berusaha menjadi lebih baik tak salah...yang salah ialah apabila kita buat-buat tak nampak nikmat yg Allah bagi dekat kita...lagi salah bila kita lupa nak bersyukur...

Nauzubillah..




- E N D -

Friday, February 10, 2012

gemini i am

so lately...i've been temporarily obsess about the zodiac thingy....

*reminder : never believe those lines in the newspaper when they wrote about stuff that might happen and stuff you should and shouldn't do...
berdosa weyh!!!

im only going to talk about the character..

i never get really interested in knowing this zodiac stuff but finally got hooked up after reading one of my friend's tweet...*sigh..

reading about my own sign is like reading my own writing...and seriously..it's like reading my own thought pun ada jugak...

and sometimes..it's like listening to my friends talking about me....haha...haaaa...korang...now you know why i act such way...my sign explains everything...haha...

here some images i found thru net about geminis...adalah la yg macam tak betul sikit-sikit...tapi most of em are super right...hauhauhua....

that quickly bored part is just super true...*sigh




'saya adalah sangat tidak terkawal'

*tu belum kisah baca fadhilah kamsah nye character berdasar tarikh lahir...teringat kawan aku tanya aku...'eyh...ni ko tulis sendiri eyh??' sesungguhnya..aku pun terkejut biawak membacanya...sebijik kot dialog...*haih..

- E N D -

Thursday, February 9, 2012

hunch

i'm not a psychic...definly not one...

i usually took thousand wrong turns before i found the right one...
i am quite an observer..i observe almost everything...anything that happen around me...
and with a lil experiences in life...sometimes..i have the ability to predict...
so, people called it hunch...some of my friends even called me psychic...but the truth is...i've learned a lot from the past...so, i took precaution all the time...

i had too many hunches lately...and its happening one after another...and seriously....sedih sangat when bad things happened...

usually...i  can predict  things that would turn out wrong...rarely happen that i can predict good things coming...

what should i do?
i could not ignore all the hunches...i've tried...and most of the times...i'm regretting the choice i've made...but sometimes...it just too scary to be true...haih laa....

what i can do is to keep praying....hoping..and finger cross each time i'm about to hear the news...
boley heart attack haku!

last but not least...let's live life happily...no matter what happen...always be grateful and thankful...live life seriously...think critically...thank you for sharing all the news with me..the good and the bad...i will always try hard to lend my shoulder for you to cry on...inshaAllah...

- E N D -

Thursday, February 2, 2012

definitely not sentap, tapi berkecil hati


i  read this on one of my friend's wall...and i couldnt agree more...so, i shared it on my FB wall for my friends to read it...i didn't mean to provoke anyone, but it seems like one of my many MALE friends got a bit carried away by  those statement and from a woman point of view, "it is sad to know that i know someone who could write such thing on my wall like he has no female relatives at all...seriously! "

so, i don't know what is so wrong about the post, but this guy, he tried real hard to shift the blame to woman...

okey la...sekadar berkongsi rasa dengan pembaca lelaki di luar sana....
(gaya menulis akan diubah..so yg tak biasa aku cakap gini..sila jangan muntah hijau baca entry ni)

perempuan memang lah makhluk yang sukar difahami, tapi sedarlah, semua makhluk dicipta bersebab...
tak kira la sejahat mana, sekeji mana, sesundal mana pon perempuan yang korang kenal, semuanya mengimpikan suami yang terbaik untuk dirinya....

same goes to lelaki...so...i do not understand men...like seriously...tapi pernah terkeluar dari mulut seorang kawan yg tidaklah berapa baik(oke, bunyi sedikit men-judging..tp da tatau cane nk describe)...knapa perlu pilih perempuan A kalo perempuan B lebih baik?

the key point here is PILIH...bila memilih..haruslah mahukan yang terbaik...
kalau tak..tidaklah dinamakan pilih...nama nya random pick..!! pick ye..bukan choose...
dan pimpin lah perempuan2 yang telah dipilih tadi...jgn disia2kan...

bagi lelaki, jangan lah sentap sangat mempertahan ape yang kami(perempuan) sendiri tidak faham apa yang cuba dipertahankan bila ada statement perempuan nak lelaki yg baik yang boleh membimbing dia ke jalan yang sepatutnya...yang boleh jadi ayah kepada anaknya...kita sama...kita mahu yang terbaik untuk diri sendiri...dan mahu yg terbaik untuk anak-anak yang bakal lahir ke dunia...bila sudah berzuriat, pasti kita mahukan anak-anak kita nanti memilih pasangan hidup yg baik buat diri mereka...

jadi mengapa harus mengeji semua kaum hawa sedangkan roboh atau berdirinya masjid semuanya di atas keputusan kaum lelaki....

issue lelaki dan perempuan ni memang takkan pernah habis...belum lagi bila lelaki bersuara pasal poligami...boleh dikira dengan jari berapa banyak lelaki yang boleh memberi hujah yg bernas tanpa menyakitkan hati kami perempuan yg mendengar/membaca....

persoalan yg pasti...layakkah kita dapatkan yg terbaik sedangkan kita bukan yang terbaik?

lastly....

bila banyak sangat dalam kepala...terus jadi malas nak tulis...so..pempaham sendiri la ye...kalau bengap tu tak dikira ape gender nya...

*terasa bodoh sebab respon pada respon yg bodoh...bila emosi mengawal minda...ni la yang jadi..T_T

- E N D -