nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 17, 2012

Manusia..berakal, tapi selalu bertindak seperti tiada akal

Kisah sahabat... serius aku simpati..sangat simpati...owh..boleh buka fanpage dia untuk tahu cerita...sakit kawan aku..sakit jugak aku...

Yang dah jadi..biarkan...
Banyak yang boleh dipelajari... diinsafi..

Tak susah..yang salah dibetulkan... yang tak salah tapi menimbulkan rasa hasad di hati elakkan..tak perlu dicela..dicaci...dilontarkan kata kata seolah olah kita lebih baik dicipta olehNya dari yang lain...

Menghina fizikal seseorang seolah olah menghina kejadian Allah juga... yang buruk zahirnya..mungkin lebih mulia di mataNya...

Tak perlu spekulasi liar...jangan berprasangka terhadap Allah...hari ujian kita bakal tiba jua.. masing masing punya giliran...

Syukur dengan kehidupan sendiri...

Bergaya pakai barang branded...kulit mulus gebu...tapi hati sampah... nyata kehadiran kau di muka bumi ini hanyalah untuk mencukupkan rantaian makanan..dan memberi pengajaran kepada yang masih rasional dan positif...

Yana & Azfar.. memang takde sape setuju dengan aproach 'mangkuk' tu... aku tahu sebagai parents korang sure lagi sakit hati sebab aku orang luar pon rasa nak pegi benam hidup hidup mangkuk tu...

Dia manusia biasa...maafkan dia..doakan dia sedar silap dia dan tak buat dah kat orang lain...

Hidup tak susah. Yang salah dibetulkan. Hormat.

Ye..panggil dia mangkuk pon dah kira biadap...

E N D

1 respond(s) to this blog:

aisyahmokhtar said...

seriously ada lagi org2 mcm ni...
rasanya aku dah yg paling kuno. rupanya ada yg lebih primitif. hmmm agaknya ajaran islam belum sampai kat diorg kot...