nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 31, 2012

Hey..see you next year!!!

Itu lah lawak-lawak lame hari ni...

So sekarang rumah dah dekat dengan budak-budak kecik...maka tiba-tiba rasa macam famous..hari hari ada orang cari..3 saat skali ada orang panggil mintak attention...or kalau tengah lepak umah aqilah..budak-budak kecit ni datang ajak aku balik umah sendiri...bila aku cakap rumah aku boring takde game...diorang cakap takpe..."kitorang nak duduk je kat rumah kakak"..

Haih la kanak-kanak... serabut living with them..and can't live without them...

Belum kira tiba-tiba slang sendiri yang bertukar menjadi slang tassie akibat bercakap ngan bebudak kecik ni..isk isk isk...lupa diri kau kunang!!

Rumah memang belum habis kemas...its a never ending tales bab mengemas ni..ada je mende nak dikemas..hahaha..yang pasti gardener call tadi kata nak datang esok..siap tanya boleh datang tak esok..or aku akan bangun pagi tak esok..almaklum..takut aku hang over macam mat saleh lain lettew..

So..banyak sebenarnya nak bebel..like mencanang resolutions sendiri di alam maya...

Oh..semalam baca horoscope..not the predictions..we were reading about the characteristic..stok stok fadillah kamsah tulis budak lahir bulan june sebenar banyak cakap..haaaa giteww...baca..gelak-gelak macam orang gila kat mcD..lepas tu balik..part aku...harus la kena kaw kaw..gemini kan macam banyak je mende untuk dibahankan..part tak pnah serious..talkative..atrong characteristic..bla..bla..bla..btol je kebanyakan nya..balik umah masing-masing sugar rush..terus hyper macam kanak-kanak hyper...main kinect ntah berapa round..penat macam bersukan beria..lepas tu baru reti nak tido..

Owh..azam yang ingin saya canangkan di sini...

Saya takmo shopping buku dah...takmo..takmo..takmo..

Saya nak habiskan semua canvas...biar seme berlukis...

Saya mahu jadi less grumpy...ye..saya akan cuba menjadi lebih sopan...lemah lembut..errr..lembut..tidak lemah...

Takmo takut dengan abang jep dah!!! Takmo!

1 book at least in 2 weeks..walaupon sebenarnya bila class dah start macam 2 books in a day kadang kadang tu..maksudnya..macam nak ada satu bahan bacaan yang tak menyesakkan otak laa...

Mahu berjimat cermat..berjimat cermat kan amalan mulia!!

Rasa macam nak jadi vegetarian..tapi kang anemia balik kang susah plak...kadang-kadang tengah makan daging tu terasa kesian kat haiwan haiwan ..acaner tu??

10000 langkah seminggu.. (kak nadd..saya buat formula sendiri..hahahah ) ye..sepatutnya 10000 langkah sehari..masalah nya..time submission..yg bergerak kadang-kadang tu mata ngan tangan je...lepas 6 jam duduk tak bergerak..bila berdiri rasa tulang nak patah semua..

No more gadget..no more new cloth..no more new shoes...mampukah??? T_T

Nak jalan habiskan tasmania ni..nak pegi semua hutan..semua sungai..semua laut..semua tasik..yaaahhh..

Nak tidur dan bangun di waktu yang betul..walaupon macan mustahil.. sebab sekarang subuh pukul 330pagi..and penyakit aku bila dah bangun..seksa nya nak tido balik..haih..kalo boleh takmo buat kerja tak tido..mahu tido..kesian system badan sendiri weyh!!

Khatam at least 2 kali setahun...ok..discount jadi sekali boley??? Ye..aku tahu..ramai orang khatam quran sekali sebulan..lek jee.. T_T

Mahu jadi lebih resourceful..so maknanya..harus membaca lebih banyak...

Appreciate people more...I know I always like take for granted about almost everything and everyone...well anyway..I seems like it..but tak pon...I am just not good in expressing it..

Kalau kata nak kurus boleh?? Datang tasmania dah jadi macam kambeng tassie jugak sihatnya.. ok laaa..nak menjadi lebih sihat..I mean...sihat..not 'sihat'...bapak aku dah risau sebab bila aku gain weight aku salu tak sihat...so..mari lose weight.. #muntah

Mahu sentiasa positive tapi sentiasa berwaspada juga...

Apa lagi ntah...tapi yang pasti..yang tak baik kat character horoscope smalam tu aku takmo buat dah kalau boleh..or kurangkan...

Aku serious..tapi tak pernah serious...haih..susah gini...

Last but not least...

Yang tahun tahun lepas punya resolutionsbpon tak tercapai lagi..sibuk apa nak buat yang baru..duhhh...

Sayang menyayangi lah kita..hahahhaha...buat apa ntah benci..apa dapat?? Sakit hati jee..

E N D

0 respond(s) to this blog: