nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 23, 2012

tak tau tajuk apa yang sesuai..

satu petang yang biasa biasa di hujung minggu...aku pegi dapur..sebab belum makan...(rumah aku memang kadang-kadang mak aku tak masak..aku confuse...) tengah usha-usha apa boleh aku lambung masuk dalam kuali...

aku tengah dok layan semua channel masakan kat astro..bertambah-tambah la rasa lapar..haih...

aku dengar mak aku kata.."masak nasik please! nak makan!" aku tanya balik.."nak makan lauk ape..??" selamba mak aku jawab.. "telur mata ngan kicap.." sedih aku mendengarnya..

aku pon cakap balik.."orang nak masak nasik berperasa.." (mampus laaa..aku tak tau ape nama nasik yang aku nak masak ni...aku tahu aku tengah rasa nak makan satu 'rasa' yang aku dah imagine kat tekak..)

mak aku tanya lebih-lebih..aku pon tak reti nak explain...tapi last-last dia cakap sukati aku..janji nasi...dia kena redha aku masak memang resepi sendiri a.k.a manjang mandai-mandai..

tengah campak-campak ramuan..match-match je sudey...(A+B mungkin akan menghasilkan rasa ini!! campur!) aku dengar mak aku gelak-gelak...rupanya tengah tengok mamat hensem kat TV...chef berwajah pan asian..bonusnya..dia tak lembut seperti chef-chef lelaki lain...aha!

punya la aku timing baik punya masak setelkan nasik tu...nak tunggu sampai end rancangan..nak tengok nama chef...

sherson lian nama dia... (google aaa muka dia..tak koser aku nak letak sini..tapi kalau google..banyak blog stok tangkap syok sama dia...)

aku tengok tak kelakar pon...dia tripping je..dia lambung-lambung makanan ke...nape mak aku gelak ni???

hujung-hujung..aku macam tak paham sangat..aku pon menyuarakan rasa hati...

"tak kelakar pon...apsal gelak?"

mak aku tak jawab...dia buat macam aku tak pernah tanya pape jee...nasik pon dah siap masak....terus lupa kisah chef kacak tadi..

"kalo kita malas-malas next time, kita boleh masak camni..."

'kita' sangat....

lepas tu abang ngan bapak aku join skali...dorang punya makan...padahal baru lepas balik kenduri...aku masak sedap kot~ (mati la berperangsangka begini..)

oh...kisah chef tadi...aku rasa mak aku suka orang hensem...WTH conclusion aku gini? aku tak paham taste dia...dia pon tak paham taste aku jugak..masalah nya sekarang...aku tak sure aku ada taste ke tak...

tapi...ada apa dengan lelaki kacak? kalau aku rasa tak lawak..tetap tak lawak... -__-

tu blom kisah orang tanya favourite character...one of the boyfriends got emotional when he asked who i like the most in twilight..my answer = Jasper Hale...

tak paham? aku pon tak paham.

*mak aku cakap aku masak semua tawar...lepas tu selamba aku jawab..mak masak semua masin...
sian mak aku ada anak cam aku..haih...

- E N D -

2 respond(s) to this blog:

YanaUjang said...

oit ko blk raya aji ke?

nadiah hisham said...

hahaha...akk kenal sape chef tu...dh usha start tgk 5 rencah 5 rasa lagi...huahuauahuahua...krm salam kat mak n bapak awk...=D