nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, September 13, 2012

tudung


fun kan mamat ni? haih..nampak la ke-stress-an blaja architecture...sian..takpe dik..sabar..bertahan...ahkak tiap-tiap hari rasa nak terjun dari batman bridge (salah satu bridge yg hensem di TAS) sebab menyesal sket-sket amik course archi...

so..nape duduk tak duduk aku nak tulis pasal issue tudung?

ye..saya seorang perempuan dan bertudung...
tidak dinafikan semua perempuan mahu kelihatan cantik, anggun, dan bergaya....macam-macam gaya direka dan dicipta...tutorial pakai tudung..tak usah cakap laaa....bersepah...aku pon layan je tutorial tudung-tudung ni kadang-kadang...cantik kot diorang...(aku suka tengok perempuan cantik...so what?)

okay..back to the main purpose i wrote this entry...

i went out today...and met this group of girls...bertudung lah mereka... Melayu lah mereka...and bukan hijabista...maksudnya..yg pakai tudung bawal biasa-biasa...tak over-over la lilit-lilit mereka...

sambil makan...sambil usha...aku rasa...tiap 10 saat sekali aku tengok dorang betulkan tudung...kalau tengok..memang tudung dorang tu macam waaaa....terletak kemas habes....terus teringat time sekolah menengah dulu...bila semua orang lilin tudung...yaaaa....gesek lilin kat tudung...lepas tu iron..lepas tu tudung tu terus jadi keras..senang la nak bentuk lepas tu...ok..aku dulu pon lilin je tudung..sape takmo nampak kemas kan??tak pakai deeee plastic-plastic 'controller' kat dalam tudung...tapi kesah lilin dalam hidup aku sekejap je...lepas tu..kembali herot bengot la tudung aku...angin tiup..habis la penyek tudung aku...(kalau lilin...tudung tak gerak hoccay kalo angin tiup...)

kembali kepada kisah kumpulan-kumpulan gadis tadi...sungguh la merimaskan aku...(atau aku yang tak normal?) kejap-kejap betul tudung...kejap-kejap pandang atas...tengok 'awning' tudung... (ye..tudung diorang..lantak diorang...ko tak suka..jangan tengok!!) tapi...duduk depan aku...aku pulak tidak buta..for sure nampak ape diorang buat... -___-''

penat weyh tengok diorang betulkan tudung setiap 10 secs...aku terus terasa...sure diorang tengok aku selebet gila...aku agak confident kalau ada pertandingan siapa bersiap paling cepat..aku boleh menang...
tudung memang stok capai mana sempat...kalo tudung bawal tak beriron..(or memang malas nak iron)..memang aku lilit je ape yang ada and letak kat atas kepala...janji aurat aku tercover...(ha!ko hado?) memang lah concern aku sangat kurang tentang..eyh..kalo ko pakai bawal lagi cantik...or...aku paling nyampah tengok orang pakai tudung lilit melekat kat muka..(kawan-kawan lelaki yang suka cakap gini...ada aku kesah?) tapi aku rasa lagi rimas kalau aku asyik betulkan tudung aku 10secs skali...kan??

belum lagi kisah...OMG...lipstick i dah pudar warnanya lepas makan tadi... #BolehMatiAkuCamni or...kalau tak pakai eyeliner, i takkan keluar rumah...hey please...penat aku...time tulis ni pon dah rasa nak lempang diri sendiri...

tipu kalau aku kata aku tak suka berwajah cantik...tak suka make up stuff...tak pernah beli barang make-up...pernah je..tapi...aku beli...pakai bape kali ntah boleh kira...lepas tu expired...rajin pulak aku nak conteng muka hari-hari...(oke...ayat yang tak sesuai untuk seorang wanita sejati seperti ai...#muntah)

kesimpulannya...sebab diorang betulkan tudung 10secs skali...terus aku jadi annoyed...sebab aku yang rasa tak selesa..walaupon normal and aku rasa mak aku mungkin suka kalau aku jadi gitu....tapi....nanti laaa yeee...aku pakai skirt pon satu perubahan yang aku sangat bangga...hauhauhauhua....aku yang bangga hoccay!!! ko hado? mak aku pon sure bangga...aku tau..dia je tak nak cakap...#perasan...

yang seronok comment suruh aku pakai tudung camni..camtu..pakai ni..pakai tu...kalau korang suka sangat..korang je laaa pakai...tolong la terima muka aku yang tak bermekap ni...dan terima lah juga tudung aku yang sokmo senget-senget ni....

*seriously...kalau fashion police boleh sumbat orang masuk penjara...aku dah lama masuk penjara....mati laaaa....


- E N D -

0 respond(s) to this blog: