nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, September 15, 2012

tempayan vs longkang

this entry would be about people we called si mulut longkang dan si mulut tempayan.

i always wonder macam mana simpulan bahasa mulut tempayan tu wujud...seriously...how eh?

to be honest... i hate both...the tempayans and the longkangs...but being a 'longkang' myself...i can't say  i hate the longkangs...butsurely..being a longkang never do you good...you hurt others feeling by saying something ruthless and mean...

time ni...betullah..lidah lebih tajan dari pisau...

and these longkangs usually..theres 2 type of longkangs...(yeah..i made up the category myself..~)

longkang kering yang hanya busuk bila hari hujan

and

longkang yang tak pernah kering

longkang kering ni mulut laser...sakit hati btau depan-depan..lepas tu habis kat situ jugak..dia nak sentap..dia sentap sorang-sorang...sebab bagi dia..takde sape pon tahu sakit nya hati dia kalau dia tak bagitahu...kata-kata belakang tak main...tapi bila berdepan..mulut dia la yang paling laser...

longkang basah...keji gila...kadang-kadang berbau..kadang-kadang tidak...depan laser...belakang cerita tak habis jugak...or kadang-kadang depan bajet-bajet oke..(almaklum...time ni longkang tak berbau sampah)..belakang tiba-tiba menjadi keji...

KEJI...dua-dua pon KEJI...tapi longkang basah lebih keji...

mulut tempayan...takkan pernah berubah...willl remain tempayan..wangi ke busuk ke isinya...fungsinya sama... bukannya dia sedar isi dia tu boleh membawa mudarat kepada yang mengambilnya...

so...this tempayan people..selagi boleh elak...i will definitely elak...

tapi sama je..perspective manusia lain-lain...bila terlalu mudah berkongsi rahsia...dikeji...bila telalu reserved..pon dikeji...

tepuk dada..goncang otak...tanya diri...

*metafora apakah ini?

- E N D -

0 respond(s) to this blog: