nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, March 11, 2012

the moment i think i got it...i'm actually losing it

seperti biasa...

minggu baru nak  bermula ni...mula la rasa serabut tak tentu hala....tapi stress ni tak boleh dilayan sangat... keluar bersosial nampaknya satu penyelesaian yg agak baik...(mengadu pada Allah juga  amat penting dalam menangani stress)

seriously...kalau dipikir2 balik...i don't know how i m gonna survive this semester.. tapi...yeah..inshaAllah...dengan hati yang tekad takmo stuck di bumi Launceston ni...mungkin akan menggerakkan sikit otak ni untuk berfikir...

owh...minggu ini boleh dikatakan agak rich dengan cerita...ada saja 'interesting' event yang berlaku...ada yg terlalu "interesting" sampai rasa mahu saja tunggu bas kalau2 ada yang pergi malaysia...(pathetic)

hal duniawi tak payah cerita...dah bosan nak dengar...dah malas nak kisah...dah meluat juga sikit nak tahu...masing2 dah besar...dah tahu mana betul mana salah...

belom lagi masing-masing sibuk dengan stress masing-masing...semua orang seperti berlumba-lumba 'show off'
masalah siapa lebih besar...dan kadang kadang terlupa(aku guna lupa, sebab mereka tahu) orang yg mereka minta tolong tu masalahnya berganda ganda lebih berat dari mereka...

kalau kisah kelas...tak lain tak bukan..mesti lah kisah "pilih bulu" yang tak berkesudahan...tapi tak boleh nak salahkan mereka...kalau kita di tempat mereka..kita mungkin sama...ataupon lebih keji...(teringat kisah satu-satunya student iran di studio uitm..mesti dia rasa kami racist)

namun, cukup terharu dengan T (takmo lah tulis nama...~) susah nak cari local yang baik...yang tiba-tiba nak stand up for international...tapi memang lah dia tak bersuara untuk semua asian...rasanya memang so far aku je yg dapat treatment begitu...tak dinafikan...lately dah mcm bestfriend gitew~...local sure meluat...tapi itu semua dari-Nya juga...Dia yang menggerakkan T untuk bersuara on behalf of me..kalau tak..memang lunyai kena tembak...ye...memang aku ada aura menarik gay...T is gay...dan memang ke mana saja aku pergi..memang akan ada sorang yang akan sesat berkawan baik dengan aku...kenapa? smpai sekarang tak terjawab persoalan kenapa the gays keep coming in my life...tapi bila T back up research question aku yg tak berapa nak strong tu...rasa nak nangis peluk dia terharu...(over tapi serious~)

research question memang dah rasa nak cakap 'pergi mati la sama kau...' semalam kau kata 'ok, good'...hari ni ko kata...'you should change'...tapi bila colour sendiri yang bersuara..pandai pulak ko bagi idea macam macam...(okey~prejudis habis!)

yang sibuk go against everything...yerp...i am still your friend no matter how..tapi yang salah tetap la salah! (okey, cakap bajet innocent tak pernah buat salah~)

*risau, panic, takut...tapi semua tu tak memberi idea pon!
**belum campur menyesal sebab tindakan yang dibuat..tapi semuanya ada pros n cons...


gambar dah agak basi...tapi 85% Melayu yang ada kat Launnie ada dalam gamba ni..
sikit kan?
photo : bakhtiar

gambar fresh dari advance surprise birthday party Farra...motif gambar? saja..~ suka sebab tengok semua orang nampak happy dalam gamba ni macam tak serabut je~ 
padahal...ada yg homesick, ada yg down, ada yg rasa inferior tak tentu pasal...tapi dalam gamba ni mcm stress-free je masin-masing...
photo : raja syazwina


we choose what we want to be..like seriously~

- E N D -

0 respond(s) to this blog: