nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, January 31, 2011

[Terkini] Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia

i dont care if it just a spam...or cerita yang dibuat2...yang aku tahu aku akan lagi menyesal tak sebarkan if this thing mmg btol2 serious... i hope all my friends and malaysians are doing just fine there...

read about it
H E R E


- E N D -

Friday, January 28, 2011

bape hari lagi ni??

separation anxiety dah semakin menjadi2....bape hari lagi ni? packing?harus la blom setel2 lg...

T_T

- E N D -

Thursday, January 27, 2011

separation anxiety

im facing this separation anxiety disorder...
and now..i dont know what to feel...im not sure how i feel...and i hate the fact that i have to leave real soon...

yes i know...theres no use to be too worried about the future..but i just couldnt stop worrying...

this blog will probably be back to its original objective...once i start studying...
its going to be place where i wrote all my complaints about MY world...haaa...
place where i'll write all the stupid riddle in life...
and place where i'll write 'brilliant' entry than what i currently have....

okay..please wish me luck..!!
badly need a good luck starting TODAY!!!





- E N D -

Sunday, January 23, 2011

this is going to be almost impossible to be done...by me...

MASA ITU EMAS...
time is precious...
u cant buy time...
haaa...
ape lagi??
bersepah quote, idiom, peribahasa, kata pujangga..bla..bla..bla...yg menyatakan betapa precious nya masa..

tapi....

yang pasti...kalau bagi 100 jam/sehari pon aku takkan penah cukup masa....
lesson of the day...or reminder of the day to myself....

JANGAN BERTANGGUH nak buat kerja!!!

bila dah last minute...baru nak menyesal..nape la tak buat awal2...
bila dah last minute...heartbeat pon dah tak tentu hala....
bila dah last minute...hasil pon last minute rrr....

kesimpulam

MASA TIDAK MENUNGGU KITA !!

- E N D -

Tuesday, January 18, 2011

mereka & 'kereta mahal' mereka

sejak dua menjak ni...saya mempunyai crisis dgn kereta2 mahal di atas jln raya...kalau jumaat lepas hummer saya hon sbb bwk kereta mcm dia sorg bayo tax...(femes kejap kat atas jln...seme org nak tgk siapakah yg begitu selamba mengehon seketul hummer...)tadi...seketul merc ape ntah jenis nye...yg pasti bukan avant garde..dia pulak buat hal...

saya mempunyai angin2 yg tidak terjangka..saya pon kadang2 surprise ngn diri sendiri...
alkisah...di sebuah simpang 3 yg agak besar jalannya...traffic light yg mhadap kami rosak...so...kepada manusia2 kurg peka..akan igt semua traffic light rosak and kete depan skali bengap nk tunggu smpai jln clear br nk jln ke??
so, saya kereta kedua selepas kereta pertama...kereta ketiga..kereta belakang...merc td...memula hon...skali...lepas tu 2 kali..

saya pun pusing belakang...nak tgk btol2 sket sape yg hon tu...kalau la kata traffic light rosak semua pon..mustahil boley jln lg...kereta byk satu hal..lorry...nak mati cepat???

hon lg...lmbt pulak nk tukar turn kitorg traffic light ni...

hon lg...panjang pulak bunyinye mcm dia sorg ade hon....

tiba2 hantu gangster jln raya dtg merasuk....

haaaa....paham2 sendiri rrr....

so...saya tidak kira...siapa anda...ade pelekat club golf hape...bwk kereta hape...pangkat ape...(kalo kete polis hantu tkt sket nk dtg rasuk kot..hahaha)gaji berapa...pangkat hape (kalo menteri takut jugak)...

yang pasti...kalo buat perangai tak semenggah...uncivilized...bukan yg diserang..malah yg menyerang juga turut surprise...

nk bwk kete mahal takpe...
perangai biar rr mahal jugak...baek bwk kete buruk kalo perangai mcm sampah...

**moral : takde moral...aku nk cr org setting traffic light tu...jgn bg lama sgt...kan dah sempat cari pasal..haaa...salahkan traffic light...

jgn tiru mcm saya...

peace no war...(ckp x serupa bikin)


- E N D -

Friday, January 14, 2011

im so gonna miss my girls outing soon







thanks girlfriends...i surely will miss you girls...



- E N D -

Thursday, January 13, 2011

shop assistants shouldnt judge people by their look

lagi-lagi kisah kehidupan...

the same thing happened in banks, klcc, pavi, and segala ceruk tempat di dunia...

things that annoyed me the most during shopping time :
1 - bila shop assistant ikut and btul2 kan balik baju tuh each time
    aku pegang
2 - when they ask in a very sarcastic way 'ye, cari ape?'
    jwpan sopan - im just surveying stuff
    jwpn kurg sopan - you sedar tak u menyemak ?** ok ni over**
3 - when the shop assistant look at me like i have no money to pay for
    what im gonna buy
     (haruskah aku tayang keseluruhan jumlah wang yg aku bwk?)
4 - when i feel like they dont want me in there as in - ko tak
     layak beli kat kedai aku...ko bukan datin,pn.seri
     model or bla..bla..bla...
5 - when they follow and look at me and stand in my way..bila aku nak
     jln aku kan ckp excuse me...kalo tak she wont move aside...
     perghh..

aku sumpah jadi batu baru tau...

things usually change when they got to know my name...**pe kaitan?**(my real name is puan seri kunang..ahaha)...or if kedai tuh mak aku dah biasa pegi..baru la nak sibuk2..'owh shes your daughter?'...terus bermuka manis...(woi gila fake!!aku tau kekadang aku terlalu la selebet)..or tetiba ade kenalan ternama dtg tegor aku di kedai terbabit... (aku ade kenalan ternama??..wth...abaikan aku) baru la terhegeh2 nak melayan....or maybe rupenye aku goldmember of the club...nak je aku poyo2....'i want to see your manager!!'...

haih..manusia manusia...jgn smpai aku buat perangai anak raja...!!!
or sebelum aku tipu...do you know who owns this building / company / shop? - its my dad / mom / our family or worst i have share in this company.... ok...now im acting like b**ch..

so jgn galakkan aku jadi biadap...

*bak kata uncle aku kepada seorg peniaga...yg u keco sgt apesal? org dah beli helicopter la...tak perlu barlagak lebih*
uncle...u r my idol..hahahha...

*pakcik aku mmg sgt selebet org nye..and helicopter yg dibeli bukanlah milik peribadi...tp utk kegunaan sewaktu bekerja...company dia bagi dia beli ape saje jenis helicopter/ape2 yg seangkatan dgn nya jika dia perlu..mcm best je ak?haha*

*ingatlah..org yg berselipar jepun, berseluar buruk dan berbaju pagoda selalunya lg byk duit dari org yg pakai smart2*

- E N D -

Monday, January 10, 2011

AJL 25


takmo komen byk psl ape yg ade kat ajl tu...takde mood terus aku...
entry ini hanya akan menumpukan issue result....
AJL kali ni paling menghampakan.... aku takde la pulak nak letak nama sesape....tapi ana rafalli memang bukan la org yg ade dlm list utk menang pape mlm ni...dari aku ok2 je ngn lagu tu....terus aku jadi...ermmm...
kurang suka...kemenangan hafiz juga turut memberi sedikit kejutan...sbb byk lg yg lain yg lebih baik...

but yeah...rezeki org...nak kata ape...its unbelievable...the hosts pon nmpk SPEECHES...tp ape nk kata...dah itu resultnye....

say me : something is wrong with the judging panel...!!! ape yang dorg nilai mlm ni???
*isk isk...ni seme conspiracy theory semata-mata...hindarkan dr syak wasangka...hahahha..*


penat je tunggu smpai abes...hish...!!!

- E N D -

Sunday, January 9, 2011

the tourist



sape minat johnny depp and angelina jolie mmg boley sangat tengok cite ni...tadi pi dating ngn yana ...nak tengok cite khurafat...mau demam member aku yg sorg tu..huhu...


cite ni personally aku klasifikasikan sebagai ringan....org lain aku tatau...and byk scene yg aku boley bajet ape akan jadi...element of surprise mmg kurg hebat la...perasaan nye seperti membaca buku john grisham...misteri tapi tidak mendebarkan...so..aku baca sebab curious sahaja...
*aku mmg terlampau banyak menonton action movies*  maybe tu la kot sebab aku rase cite ni plot dia longgar sgt...

action scene mmg kurang..so kalo tetiba rase nk tgk cite action..

bukan ini lah ceritanye...

dlm cite ni...johnny depp nmpak kurg kacak...mungkin dia sedikit tembam..dah last2 tuh br mcm ensem sket..sebab rambut dia dah mcm cover2 sket muka dia...

angelina jolie???

TERBAIK!!! dia amat HOT dlm cite ni....AMAT HOT...mcm patung bergerak...hahahha....

so sape blom pi tgk...boley je pi tgk...idak le rugi pulak..huhuhu...

- E N D -

Saturday, January 8, 2011

mem-packing yg penuh emosi

maka, bermula lah kisah packing memacking... ghope2 nye aku agak sedih mahu pergi kali ini...selama sepanjang hidop...rasenye tak pnah lagi merasa ape itu homesick...kali ni..mungkin kah??

mungkin sebab ni paling lame aku stay kat umah...

time2 laen...aku dok hostel..smapk...juntech...masuk uitm sungguhpon tak jauh mane tapi tak balik2...tak tepon2 umah...akibat bz yg terlampau...(menteri pon tak bz mcm aku)...tapi tak pnah homesick...just rase nk balik sbb serabut and nak tido puas2 sebab dah berbulan2 tak tido btol2...dlm erti kata yg lain...aku mencari tempat yg best utk tido...

kali ni?

macam akan homesick je...sebabnye selalu nye time packing aku takde rase pape pon...

kali ni??

terharu ade, sebak ade, sedih ade, rase libang libu bak kata org perak...huhuu...

okeh...mari berdoa aku tak homesick...

- E N D -

Monday, January 3, 2011

may Allah bless his soul

its not really a good start for a new year...
Haji Jamali Haji Habib...
a father, grandfather,great grandfather, great great grandfather, finally rest in peace yesterday (02012011)after subuh at age of 95 years old.
some said that his actual age might be 100+ + yrs since orang dulu-dulu banyak yang register ic lambat...

still at tok's house...kg.jana sambungan,kamunting, taiping.
atok, we gonna miss you...
al-fatihah.

- E N D -