nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 28, 2011

ini entry manusia lost

pnah dengar tak quote 'it's important to do what you love' ?
lately, question that kept lingering in my mind..harus lah soklan berbunyi..

adakah semua manusia melakukan pekerjaan idaman mereka? (apakah struktur ayat? blasah saja)

keliru, confuse, tak paham or senang cerita tak tahu kenapa boleh jadi begini...lately ni sedikit confusee...betul  ke aku ni nak jadi  architect?

dok office menyampah...tambahan pula dikelilingi lelaki2 cakap bajet bagus like mr.know all...atau pon yg kurang menghormati sensitiviti wanita ataupon karier individu lain...rasanya macam diri ni tak cukup kuat utk ke site bergelumang dgn lelaki2 yg menjaga tapak serta pekerja2 indonesia, bangla mahupon pakistan...tambahan pula COW cakap macam la perempuan ini  tidak  tahu apa2 langsung...

owh...diskriminasi jantina di  Malaysia masih jelas kelihatan di mana2 sektor...bukan lah kami hadap sangat berdiri sama tinggi konon2nya setaraf dengan kaum lelaki...cuma sedikit hormat...adalah biadap memandang rendah pada kaum perempuan...*mungkin mereka ini tidak tahu betapa 'rendah'nya mereka di  mata perempuan bila mereka berkelakuan begitu.

okey...cukup la faktor itu yg membuatkan karier architect menjadi karier yg makin diletak ke tepi....
however, tak  boleh nak lari  jauh mana...belajar separuh gila...menggadaikan waktu tidur...kesihatan diabai...so..biar la berbaloi...mungkin lecturer...atau kalau rezeki Allah nak bagi..mungkin dapat bekerja dengan herzoq and de meuron ke..kolhaas ke..zumthor ke..menang award seketul dua...mari berangan jadi the next ken yeang...time tu segala discrimination factor boleh buat2 tak nampak kejap..haha..

*motif la kan berangan macam ni....haih...



- E N D -

0 respond(s) to this blog: