nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 14, 2011

dengan kesabaran senipis kulit bawang...terhasil la entry tak berotak macam ni...

entry yang bersifat biadap, emo, tiada rasa ingin menjaga hati sesiapa, dan terlalu berterus terang.
jika anda berjiwa sensitif sila tutup blog ini...

sepulangnya di Malaysia....selain daripada menonton drama2 Melayu yang tak habis kesah nak menjatuhkan orang, mengumpat, mengeji orang, menghakimi manusia lain sesuka hati, busy body tak pasal2, dan jumpe bomoh...takde dah kisah lain...tapi sememangnya meleis memang begitu....

tahukah anda mengapa typical spoil brat lebih gemar berkawan dengan another spoil brat?

dan mengapa rempit hanya mampu berkawan dengan rempit...

hal ini terjadi kerana sikap manusia sendiri...

lepas tu golongan baik lagi satu sibuk la mencela ckp diorg ni smpah masyarakat la hape la...padahal kalau member baru buat baik sikit dah cakap macam2....

this applied to orang yang baru nak berjinak2 dengan tudung bila org sekeliling sibuk buat spekulasi pelik2 kenapa dia pakai tudung...haih...bangsa lain aku tatau..tapi meleis mmg la begitu..

sama la seperti harta orang lain...selaku manusia yang telah ditakdirkan hidupnya mempunyai nama yg bertitle...aku tak pernah rasa happy pon dgn nama sendiri...hal ini kerana..kerana nama yang tak seberapa ini, manusia yg kurang bijak senang2 menghakimi kami...

cukuplah fitnah yg ditabur sewaktu sekolah...dan cukuplah dgn mulut manusia yg tak habis2 sibuk nak tahu bapak aku ada harta ape...or tak kurang juga yang buat spekulasi pelik2..owh typical meleis...

kadang kala terfikir...mereka yang tak tahu bersyukur atau aku yang over kaya raya dan mereka yang papa kedana...?
tak faham kadang2..seronok sangat ke cakap pasal harta orang? seronok sangat ke perabih duit orang...*owh...entry ini sudah mula bersifat biadap...maaf kepada yang membaca....

yang  bercakap...kalo parents bekerja sebagai petani..boleh la jugak diterima otak...tapi...dia sendiri berjalan sana sini dgn adik beradik yang ramai....kete rosak bapak bagi pakai mini cooper..ye saya tahu kete anda viva je...tapi kalau kenari saya rosak..bapak sy tak bagi pakai kete dia..dia soh nek train!

pfftttt...hal ini sama terjadi kalo si A sibuk ckp pasal si B...lantak la dia nak pakai ferrari ke hape ke? bapak dia yang kaya...kita yg tak mampu buat cara tak mampu...tak perlu nak sibuk2 ckp pasal org lain punya harta....lepas tu sibuk nak suruh orang tu belanja ko sana sini...ye si polan banyak duit...tapi apakah ertinya persahabatan kalau tiada give and take? sibuk nak take je...

okay...entry ini khas untuk orang2 yang suka bercakap mengenai harta orang lain tanpa memikirkan hati orang yg dikata...kita takkan pernah tahu status economy orang lain...maka adalah tidak adil untuk bercerita pada orang lain atau judge orang lain seperti..."owh dia takpe...dia banyak duit"

kan lebih elok bunyi nya..."saya tak boley berbelanja begitu...cara saya tak sama macam dia..."tak payah sibuk2 nak shift the blame...cakap pasal orang tu kaya la hape la...

dah terkena berkali2...dan percaya lah...saya ingat setiap yg pernah bercakap...peratus anda sebagai kawan hanya lah 1%...99% lagi...i prefer to say something like...owh i know him/her.....

* dah pernah membuat kira-kira...yang tak boleh blah nya..yang bercakap tu spent duit lagi banyak dari orang yg dikata...keji!
** kalo orang lain buat pada orang lain juga perasaan menyampah itu sama sahaja...tiada kurangnya...



- E N D -

1 respond(s) to this blog:

mr_bread said...

hahaha...cool~tak sedapla ABC kalo makan ais ngan air gula ja~~~:D

*tajuk itu agak lucu* ;D