nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, July 17, 2011

please respect others belonging


dah lama aku nak tulis entry ni...especially masa si AnwarHadi ni buat vlog ni...tp time tu..super bz kan..so biar dulu....

im really particular about my stuff...panggil la aku kedekut ke..poyo ke..cerewet ke...its my stuff..kalau barang kau pon aku jaga...barang aku lagi la kan???

its really disappointing to see my new stuff tetiba org guna jadi belacan...my old stuff yg aku tatang gila2 dpt kat org laen jadi smpah...barang 'murah' aku ko guna lepas tu ko biar as in takde harga langsung barang aku tu..seriously geram okay!!some of them did say sorry...some of them mcm tak bersalah lgsg walhal kalau barang dorg..tercalar sikit boley putus sahabat...some of them mcm selamba provoking me dgn membiarkan goods that had been borrowed merata-rata dan tidak dibersihkan setelah digunakan...some of them ade yg lebih selamba MENGHILANGKAN barang terbabit..yg offer nak ganti tu ok lagi..yg selamba ckp...babe...sorry...ko punya_____aku terilangkan la...lepas tu bye!haish...

yes..it might be cheap...but the memory i had with those 'cheap stuff' cannot be replaced... 

bila ko buat gini...i cant stop myself from judging you...like seriously JUDGE!!!
from my point of view...you're not amanah enough...you dont really know what is the meaning of respect...and senang cite mmg tak bertanggung jawab la...

so...a reminder to me and to all readers...if 'pinjam' or 'guna' barang org...mari la jaga ia seperti ianya hak kita..TAPI....kalo ko mmg jenis pakai buang semua benda...jgn la ko buat barang aku mcm brg ko..brg aku treat la mcm barang aku...

mari lah kite sama2 jaga menjaga...**kepada sesiapa yg pernah kupinjam barangnye...maafkan daku sekiranya barang yg kupinjam tidak berada in the condition you expected it to be...

p/s:cuaca sgt sejuk..nak type pon susah...T_T

- E N D -

1 respond(s) to this blog:

sugar2 kapas strawberry said...

sometimes mkn hati jugak bila ada org lain nk pinjm brg kita tapi housemate kita macam suke hati je ambik then bg kat org yg nk pinjm tu without kita punyer permission