nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, July 10, 2011

apakah??


kejutan ari ni...
pagi tadi ke esk market...mencari rack...kononnye nak beli pokok...sudah nye buku yg tak di plan utk beli jugak yg dibeli...

esk market merupakan salah satu 'hiburan' yg ada kat launceston ni...tidak la meriah gila...tapi ok lah untuk aku menghibur hati tgk barang2...for collectors...u'll love esk market...mcm pasar karat gitu...

nak dijadikan kisah...nora belek2 la baju kat satu 'kedai'(not exactly kedai arr...mcm petak la kiranye...booth pon bukan...huuu)mat saleh yg jaga kedai ni tgh ckp ngn mat saleh lain....paras rupa...mmg tak payah ckp la...lanky and mungkin dah seminggu tak mandi gitu....serabai tak hengat...tgh2 belek tu..dia pon ckp..its $20...kitorg pon trus mcm..ooo...ok...

tiba-tiba

ongkos utk tas tangan ini sudah $40...tapi anda boleh belinya dgn $20...(camtu la lebeh kurg)
mat saleh tu yg ckp....mat saleh tadi tu...yg aku cite tak mandi serabai tu....

terperanjat gaban aku n nora...

obviously kami ter ' startle ' gitu...tetiba...mat saleh tu cuit bahu aku sikit...

heyy!!(dgn pnuh friendlynya)...aku dah mcm 'OMG...rasenya mcm tak pnah jpe dia ni kat mane2..tak pnah knal juge...nape dia bereaksi mcm jpe kawan lama ni??haish...

muka nora pulak mcm 'owh...kuna knal ke mamat ni...kawan dia gamaknye'

ghope2 nye...dia nak cakap....

ur mongolian right...??

WTFish!!!

dgn plasticnya...NO..IM MALAYSIAN...

ye..kami tersenyap sbb terkejut...trus dia igt mongolian...haish....
'boleh dikurangin lagi harganya....'byk la dia bebel....

banyak as in...BANYAK!! mcm org yg dah lama nak ckp indon tak dapat2 gitu....

so...mmg la aku sentap smpai skrg...sbb dgn keserabutan ghope dia..mmg bukan dia yg aku expect utk boley ckp indon...(obvious la aku bersikap judgemental di sini!! hamik...)

mmg la tak boley ngata sebarang gini....jpe yg cenggini...mmg baik nye kantoi....

*utk kali keberapa kali...orang mengconclude aku ini cina, mongolian dan berbagai2 lagi nationality lain....i sedih ok!!!

- E N D -

3 respond(s) to this blog:

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha.tak leh blah.. u are mongolian..btw..hensem ke mat salleh tu?

kekunang said...

tak hensem..hahhaha...kalo hensem mesti kitorg melayan...hahhaa...(ok ayat berbunyi kurang senonoh..hahaha..)

Dieza said...

hahahaha.. me like tis post!! =D