nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 13, 2011

shop assistants shouldnt judge people by their look

lagi-lagi kisah kehidupan...

the same thing happened in banks, klcc, pavi, and segala ceruk tempat di dunia...

things that annoyed me the most during shopping time :
1 - bila shop assistant ikut and btul2 kan balik baju tuh each time
    aku pegang
2 - when they ask in a very sarcastic way 'ye, cari ape?'
    jwpan sopan - im just surveying stuff
    jwpn kurg sopan - you sedar tak u menyemak ?** ok ni over**
3 - when the shop assistant look at me like i have no money to pay for
    what im gonna buy
     (haruskah aku tayang keseluruhan jumlah wang yg aku bwk?)
4 - when i feel like they dont want me in there as in - ko tak
     layak beli kat kedai aku...ko bukan datin,pn.seri
     model or bla..bla..bla...
5 - when they follow and look at me and stand in my way..bila aku nak
     jln aku kan ckp excuse me...kalo tak she wont move aside...
     perghh..

aku sumpah jadi batu baru tau...

things usually change when they got to know my name...**pe kaitan?**(my real name is puan seri kunang..ahaha)...or if kedai tuh mak aku dah biasa pegi..baru la nak sibuk2..'owh shes your daughter?'...terus bermuka manis...(woi gila fake!!aku tau kekadang aku terlalu la selebet)..or tetiba ade kenalan ternama dtg tegor aku di kedai terbabit... (aku ade kenalan ternama??..wth...abaikan aku) baru la terhegeh2 nak melayan....or maybe rupenye aku goldmember of the club...nak je aku poyo2....'i want to see your manager!!'...

haih..manusia manusia...jgn smpai aku buat perangai anak raja...!!!
or sebelum aku tipu...do you know who owns this building / company / shop? - its my dad / mom / our family or worst i have share in this company.... ok...now im acting like b**ch..

so jgn galakkan aku jadi biadap...

*bak kata uncle aku kepada seorg peniaga...yg u keco sgt apesal? org dah beli helicopter la...tak perlu barlagak lebih*
uncle...u r my idol..hahahha...

*pakcik aku mmg sgt selebet org nye..and helicopter yg dibeli bukanlah milik peribadi...tp utk kegunaan sewaktu bekerja...company dia bagi dia beli ape saje jenis helicopter/ape2 yg seangkatan dgn nya jika dia perlu..mcm best je ak?haha*

*ingatlah..org yg berselipar jepun, berseluar buruk dan berbaju pagoda selalunya lg byk duit dari org yg pakai smart2*

- E N D -

1 respond(s) to this blog:

Melati said...

yeahhh! truly agreed!