nuffnang ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 20, 2010

preview tentang mende yg pernah menyakitkan hati

secara tidak rasminya..blog aku akan sedikit2 ditukar mjadi 'diari' harian lepas nih...so...whoever looking for somehing creative...plz close the tab and go to other site...this site is definly not the right site ure looking for...

ari nih patutnye dok je kat opis diam2...cadangnye aku ngn membe aku yg sorg lg nih nk balik awl...kol 3 nk chow...almaklum...director tadak outstation...skali...big boss masuk la pulak..ok la tu....bior la dia nak masuk pon..ofis dia punya...
tuh satu hal...

then dia dtg tpt aku ty aku tgh bt projek ape...dgn selambe aku jwb...'busy buat polytech'...(sebnonye itu merupakan signal2 maleh nk layan...dia paham trus..bkn 1st time dia kene gitu..bila aku maleh nk layan aku tak kira dah boss ke hape ke..lgpun last week aku dah nk muntah2 dgr dia mbebel kat aku ..hal itu tjadi apabila dia dapati HOD seme ilang..illustrator abeh seme cuti..maka aku trus jadi femes utk ari itu...) dia pon pg tpt org len...tetiba ak dgr dia ckp kat membe yg aku plan nk balik awl td ajak pi site...hihihi..aku dah gelak2 dlm hati..habeh la ko...compem balik lmbt...skali tetiba...'ajak kuna skali'...adei...apsal aku pon terlibat...(utk makluman semua..aku dgn penuh buang tebiatnye telah memakai baju kurung ari ni ke ofis)..time aku bersopan dan inayah ni la nak soh pi site....isk isk isk....time aku berseluar jeans ataupun berseluar yankee takmo lak ajak aku gi site...

stlah tawar menawar..compem la aku kalah...kna pegi la jugak akhirnye...

dah la tak warning dulu nk soh pi site...jalan pusing2 hotel smpai mengah2...smpai aku segan2 silu bila org tgk 'makcik' ni wat ape pusing2 hotel ni??adei...the worst part..bila kna masuk bar lounge...adei...gua pakai baju kurung nih...takkan lu nak soh masuk bar jugak kot...??dah rase mcm jabatan agama islam nk buat serbuan pon ade...tp nk buat caner...mat salih ni boh layan je...yg pasti aku perasan org lalu lalang musti dah tgk skali akan toleh lg skali...bartender berbaju kurung...???adei la...

dr kononnye nk balik awal...jd lmbt gila balik...dr ade agenda lain...smpai aku kensel seme agenda akibat tlalu letih ari nih..pucat2 muka time balik ofis...mcm pegi bsukan pnatnye....

dr pttnye discuss ngn boss je...ade plak 'mat saleh tua' tu sibuk skali kat situ...dr pttnye keje sikit...jadi BANYAK tak tkata smpai aku kna pikir byk kali smpat ke tak...dr patutnye technical assistant...dah mcm designer dah kekerekan aku kat ofis(naik gaji saya bos!!hahaha) ..

project ini tak compem pon pd asalnya...tetapi mereka sgt sukakan 'sampah' yg tlah sy hasilkan...dan seperti biasa...dr riak muka mereka2 td...mereka tidak bajet sy yg mhasilkan perspective2 tbabit...(muka stok mcm mane makcik ni yg buat??)


idea asal

setelah aku diarahkan menukar design...aku bengang bercampur tension..


aku campak2 je seme mende...hati mat saleh tuh akhirnya tertambat...carpet 'vibrant' yg tlah mjadi issue itu tlah menambat hatinye...rupenye ape yg boss aku ckp psl mat salih tu suka mende alah ni bukan lah propa...dia tahu aku bengang psl design kna tuka...so dia cerita mende best2 je nak kasi aku seronok..dan byk lg area2 len yg bakal 'dicantikkan' lagi...

kepada yg telah tjebak dgn pattern carpet itu...maafkan daku kerana 'tercipta' carpet itu...aku ikut kehendak client...sekian...masalah kite skrg..mane nk cari carpet mcm tuh??

Thursday, August 19, 2010

melukut di tepi gantang

first of all..thank you friend for reminding me...today i just realized yg aku pon melukut... so takyah le nak terasa bagai...buang karan je...at least ure not d one yg received those 'bz' reason and end up seeing 'happy pictures' uploaded in that 'social website'....

************************************************************************************
nape lmbt sgt aku sedar aku pon tak tau...damn...
ni name nye tak blajo dr pengalaman lalu...bukan 1st time kot*geleng-geleng kepala*
(sometimes i just hate to believe what i NEED to believe, ke aku yg bajet mulia??)

aku la yg melukut...... dilukut..... dan terlukut....
*ayat ari ni - LUKUT*

ok2...aku emo....

but believe me...if u re in d same shoe...u'll understand!!

so, the conclusion is - ok fine! aku melukut je la di tepi gantang nih...!!




Wednesday, August 18, 2010

yes i m easily annoyed

bila aku dah start guna bahasa yg bukan bahasa harian aku....when i did not respond...
YES...i am annoyed....sekian terima kasih....plz stop make things complicated when you know you can make it more easy....ikut korg arr....mampus tak layan....

p/s:blog ini kini tidak lagi digunakan secara wise....bt sementara ni, di sini adalah tpt aku melahirkan rase2 yg tak brape boleh diluahkan di alam realiti....

Saturday, August 14, 2010

setelah berkurun lama

setelah berkurun lame tak update2 blog...
i have lots of things to tell....
to those who didnt know yet...i already working...with an id firm...bukan archi firm...nnt la...lepas amik part II aku gi la keje ngn firm archi...(sebenornye frust sbb tpt aku interbiu sgt memandang rendah kaum pompuan...so ko amik la lelaki yg ko bangga2 kan sgt tu)..overall ok la...i've learnt a lot from the firm...

my life now is just an OK-OK...biasa la...idop...ade snang susahnye...

owh...to those yg berkecil hati akibat msg tidak direply...ym tidak dilayan....nnt eh...aku ade niat nk reply benornye....cume nye..kalo dah rply tuh...paham2 la melalutnye....
saya sgt busy sejak bekerja ini....(ewah)

i've decided what in need to decide.....insyaallah...akan diconfirmkan ASAP.....so before going..i would like to meet everyone!!oke??

saya sgt rindu semua orang!!!